Връчват на Маргарита Петкова наградата "Евтим Евтимов"

Връчват на Маргарита Петкова наградата "Евтим Евтимов"

Снимка: Издателска къща "Персей"

Емблематичната Маргарита Петкова ще бъде първият  носител на новоучредената награда "Евтим Евтимов". Призът има  парично измерение, той ще бъде връчен на церемонията по награждаването в Националния конкурс за любовна лирика "Горчиво вино" и  Международния конкурс „Лирични гласове“ и литературното четене в памет на Евтим Евтимов и съпругата му – поетесата Романьола Мирославова.
 
Събитието ще бъде на 9.09., сряда, от 18 ч. на Алея на книгата в София, в Литературния кът, в пешеходната част на бул. „Витоша“ и пресечката с ул. „Неофит Рилски“.
 
Тази година е седмото издание на конкурса "Горчиво вино". От догодина голямата награда в конкурса "Горчиво вино" (който е анонимен) ще бъде тази, на името на Евтим Евтимов, и ще бъде издаване на книга. В последните три издания на конкурса, включително и тазгодишното, това съответства на първата награда. 
 
Организаторите на конкурса решиха първото присъждане на Националната награда "Евтим Евтимов" да бъде почетно - на Маргарита Петкова, за цялостния ѝ принос в българската поезия. 
 
Освен Маргарита Петкова, в литературното четене ще вземат участие Добромир Банев, Венко Евтимов, Димитър Христов, Костадин Филипов, Петя Хантова, Катя Кирянова, Катя Кремзер, Таня Попова, както и наградените автори, които ще прочетат отличените си творби.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right