Вратите затвори Домът на киното в София

Вратите затвори Домът на киното в София

Снимка: Столица.bg

Мениджърите се оттеглиха

Домът на киното в София затвори временно след вечерната прожекция на 31 май, съобщиха от "Арт фест" във фейсбук. В едно от най-старите работещи кина в столицата е сред малкото, в които се прожектират некомерсилни филми.

Домът на киното е собственост на Съюза на българските филмови дейци. До 1989 г. се прожектират линти само за гилдията при затворени врати, а с идването на демокрацията се отваря и за публични събития и филми.

През 1992-1999 г. директор е Стефан Китанов, известен със създаването на "Рок филм фест" и по-късно "София филм фест". През 2003 г. неговата продуцентска къща "Арт фест" поема менажирането на Дома на киното, където се провеждат добили популярност филмови събития.

На 31 май срокът на договор между Съюза на филмовите дейци и "Арт фест" изтече.

От СБФД публикува обява, че се търси наемател на Дом на киното. Обектът има кинозала с 250 места, прожекционна, сценичен джоб, фоайе на втори етаж, офис и каса, магазин, фоайе на първия етаж с обща площ 830 кв. м. Срокът за кандидатстване  беше до 15 май, но все още не ясно решението на Съюза на филмовите дейци.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В аулата на Софийския университет ще прозвучи Stabat Mater от Дж.......

"Европейски музикален фестивал" кани почитателите на сакралната музика на Великденски концерт с безсмъртната барокова тв...

Прочети още keyboard_arrow_right