Втора оставка в столичния Народен театър

-

Снимка: Столица.bg

Само дни след Захари Карабашлиев, режисьорът Явор Гърдев също обяви, че е депозирал своята оставка като режисьор в Народния театър "Иван Вазов".

Карабашлиев беше назначен през лятото за главен драматург на театъра, а Гърдев е един от тримата главни режисьори на трупата.

Конфликтът в театъра възникна след като друг от главните режисьори - Александър Морфов, обяви в отворено писмо позицията си на протест срещу действията на Велислава Кръстева - шеф на "Връзки с обществеността" на Народен театър "Иван Вазов". Тя е бивш пиар и говорител на Движението за права и свободи и два пъти депутат от листата му.

Според Явор Гърдев, оставката на Велислава Кръстева се иска не само от Александър Морфов, а и от други членове на екипа, заради "нетактичния" ѝ ход на изборите да придружи почетния председател на ДПС Ахмед Доган в изборния ден. По думите му, това обвързва Народния театър с неща, които хвърлят съмнение върху неговата репутация. Доброволното оттегляне на Кръстева би било акт на солидарност с директора Васил Василев и на подкрепа за това той да продължи работата си, отбеляза той. Гърдев отбеляза още, че оставката му не е протест срещу управлението на сегашния директор на театъра, а срещу сегашната токсична обстановка.

Режисьорът заяви пред btv, че неговата оставка е депозирана заедно с тази на Захари Карабашлиев, само че той в момента е в предпремиера и има представление. "Оставката ми има срок на падеж и тя е денят след премиерата на представлението", заяви Явор Гърдев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right