Вторият графити фестивал ще е в подлеза на Централната софийска автогара

-

Снимка: Facebook

Вторият графити фестивал Graff Express ще се проведе в подлеза на централната софийска автогара, съобщават организаторите. Събитието ще се проведе на 15, 16 и 17 април.

Готовите, завършени рисунки ще бъдат открити с официално събитие на 27 април.

Организаторите обещават пространството да бъде трансформирано в произведение на изкуството. Във фестивала ще вземат участие осем от най-добрите графити артисти в страната, както и двама гости от чужбина.

Първото издание на фестивала е през 2020 г. Тази година събитието се организира от фондация "Ситиуайз" - организация, създадена през 2020г. от няколко добри приятели, специалисти в сферата на визуалните изкуства и архитектурата, с цел облагородяване, систематизиране и създаване на приветливо градско пространство, което не се страхува от изкуство. Фондацията се фокусира върху трансформирането на столичната градска среда, както и за характерните за всеки квартал и регион елементи, дефинирани като благоприятни за допълнителни творчески интервенции.

Фестивалът Graff Express се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община по програма "Европа“ (2021) в партньорство с район "Сердика".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right