За 2020 г.: Над 3500 културни проекта са получили финансиране от Столична община

За миналата година: Над 3500 културни проекта са получили финансиране от Ст

Снимка: Столица.bg

 
Над 3 500 проекта в сферата на културата са получили финансиране през 2020 г. от Столична община. В тях са участвали над 38 000 творци, а публиката е била 915 000 души, отчитат организаторите им.
 
Това показват данните в доклада за дейността в сферата на културата на Столичната община. Освен преглед на проведените събития в дигиталния документ, който всеки може да прочете на artsofia.bg, е събрана информация и за всички антикризисни мерки и подкрепата оказана на творците и местата за култура в София през първата година, белязана от глобалната пандемия от COVID-19.
 
Столичната община беше първата институция в страната, която реагира на предизвикателствата пред творческия сектор и месец след обявяването на извънредно положение в България, стартира инициативата „Солидарност в културата“ за подкрепа на независими творци и места за култура. По нея с бюджет от 634 000 лв бяха подкрепени общо 232 проекта. По другата, създадена като отговор на КОВИД-19, програма „Кризата като възможност“ бяха подкрепени 32 проекта.
 
В анализа са включени и коментари на творци, представители на национални и независими културни институти, организатори на събития, членове на творческия съвет на Столична програма „Култура“. Представени са всички финансиращи механизми, с които Столичната община подкрепя творците, културните оператори и местата за култура в София, както и оценката на публиката чрез изследване на „Алфа Рисърч“, проведено през 2020 г. сред жителите на столицата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right