За 25-ти път връчват отличията „Златно перо“

награда "Златно перо"

Снимка: Фейсбук

В София този месец за 25-та поредна година ще бъдат връчени  отличията „Златно перо“ за принос към българската култура, става известно от публикация в социалната мрежа.

Юбилейната церемония ще се състои на  26 септември от 11:00 ч. на „Ларгото“ (пл. Независимост) в центъра на София. Наградата се връчва от агенция Cantus Firmus и галерия „Макта“ с медийното партньорство на Classic FM radio на 24-ма изтъкнати български творци с безспорен принос към родната култура и изкуство. Тя е учредена през 1995 година.

Сред носителите за 2020 година присъстват имената на популярни български културни дейци, като писателя Антон Дончев, драматурга Стефан Цанев, поета Недялко Йорданов, оперните прими Александрина Пендачанска и Веселина Кацарова, изтъкнатите музиканти и педагози проф. Минчо Минчев и проф. Милена Моллова, скулптора Проф. Ангел Станев, актрисите Теодора Духовникова и Стефка Янорова и други.

Едно от отличията ще бъде присъдено на Дом на културата "Средец" с директор  Лилия Тошева, за активния принос към поддържането на живите фолклорни традиции в столичния град.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right