За първи път от години: Музикалният театър със спектакъл на 31 декември

нова година

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

За първи път от години Музикалният театър посреща публика на 31 декември с представление. От 17:00 часа е началото на специалния новогодишен спектакъл на „Прилепът” от Йохан Щраус, билетите обаче вече са разпродадени. За зрителите са подготвени много изненади, подаръци и шампанско, за да се заредят с празнично настроение в навечерието на Новата 2020-та година.
 
По традиция най-популярната и обичана оперета на Йохан Щраус - „Прилепът” - се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Новата година.
 
В тази класическа танцувална оперета темите за любовта и съпружеската вярност са разкрити с много остроумие и комизъм на фона на празничната музика на Щраус. Действието в „Прилепът” се развива в Новогодишната нощ, а кулминацията е Балът на Принц Орловски, където се разиграва шегата с главния герой, наречена „Отмъщението на Прилепът”.
 
Режисьор на „Прилепът” е Марияна Арсенова, която е и директор на Музикалния театър. Диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценограф – Иван Савов, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоана Стоянова. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right