Забележителни френски филми в 35-ото издание на Киномания в София

Забележителни френски филми в 35-ото издание на Киномания в София

Киномания

Фестивалът на френския филм заема почетно място

За поредна година Фестивалът на френския филм заема почетно място в програмата на Киномания. В програмата блестят имената на Катрин Деньов, Летисия Каста, Фани Ардан, Марион Котияр, Адам Драйвър, Изабел Аджани. Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 5 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за „последните две години, съобщиха организаторите.

Едно от чаканите заглавия в афиша е АНЕТ с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър, който откри фестивала в Кан тази година. Мюзикълът на режисьора Леос Каракс е по историята и с музиката на Рон & Ръсел Маел от Спаркс и както гласи официалния синопсис е „пътешествие в света на любовта, страстта и славата”. Двегодишната дъщеря на шоумен и неговата съпруга оперна певица проявява неочаквана дарба, която преобръща живота и на тримата…

АНЕТ донесе на Леос Каракс наградата за най-добър режисьор от фестивала в Кан.

Прекрасната Летисия Каста ще видим в КРЪСТОНОСНИЯТ ПОХОД, разказващ за родители, които разкриват, че 13-годишният им син е продавал семейни ценности, за да финансира проект, който  ще спаси планетата. Партньор на Каста е Луи Гарел, който е и режисьор на филма.

Катрин Деньов пък гледаме в ДОКАТО СИ ЖИВ на режисьора Еманюел Берко, дълбоко емоционална драма за житейските сметки, които си правим пред лицето на смъртта. Син, който неглижира сериозно заболяване и майка, която осъзнава неизбежното. Всеотдайни лекар и сестра се опитват да им помогнат.

На друга класна актриса – Жулиет Бинош е поверена главната роля във филма МЕЖДУ ДВА СВЯТА, където френска журналистка работи временно като чистачка, за да проучи задълбочаващите се социални разделения в обществото. Режисьор на продукцията е Еманюел Карер.

Фани Ардан блести в МЛАДИТЕ ЛЮБОВНИЦИ на Карин Тардийо, чиято история ни представя връзката на 71-годишна дама с доста по-млад от нея мъж. Двамата се срещат случайно след като не са се виждали 15 години и биват привлечени един от друг.

Изабел Аджани пък е една от три сестри, между които назрява конфликт, когато едната се опитва да разкаже в театрална пиеса живота на отдавна напусналия ги баща. Режисьор на СЕСТРИ е Ямина Бенгиги.

Сред френските заглавия в програмата е и ЛЮБОВИТЕ НА АНАИС на режисьора Шарлин Буржоа-Так. Интересната история оплита 30-годишната Анаис, която среща по-възрастния от нея Даниел. Мъжът моментално се влюбва в нея, но тя изненадващо се оказва привлечена от Емили - жената, с която той живее.

Фестивалът на френския филм се осъществява в партньорство с Френски институт в България.

Проектът Киномания е реализиран с подкрепата на Министерството на културата. Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.

Точните дати, часове и места на прожекциите може да видите на www.ndk.bg и www.kinomania.bg

Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right