Задава се Софийският международен панаир на книгата

Задава се Софийският международен панаир на книгата

Снимка: Столица.bg

Софийският международен панаир на книгата се открива на 7 декември

48-ото издание на най-мащабния книжен форум у нас, което през 2020 година бе отменено, заради епидемичната обстановка в страната, тази година ще се състои, съобщиха от Асоциацията на българската книга.

Софийският международен панаир на книгата се открива на 7 декември и ще продължи до 12 декември 2021 г. в Националния дворец на културата. Той ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. И тази година традиционният за декември панаир има амбицията отново да се превърне в притегателно място за срещи между читатели, издатели, писатели, илюстратори и преводачи. През годините престижният книжен форум се е утвърдил като истински литературен празник и вдъхновяващо събитие, което е традиционна коледна спирка за програмата на четящите хора.

В същия период, от 7 до 12 декември, изцяло онлайн ще се проведат и две други мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – деветият Софийски международен литературен фестивал и четвъртият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right