Започнаха Дните на Елиас Канети в Столична библиотека

Столична библиотека

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

В галерия „София“  от 2 до 10 март Столична библиотека  представя документалната изложба на Международно дружество "Елиас Канети" "Глобалното измерение".

Мотото на изложбата и на сборника с очерци, в които се презентират известни личности от  еврейски произход, които са родени в България, е „Глобалното измерение“. Такива са Елиас Канети, Жул Паскин, Борис Шатц, Дина Шнайдерман, Алексис Вайсенберг, Милчо Левиев, Карл Джераси и други  творци с неповторим принос към световната наука,  литература, изкуство. Българската връзка остава жива, независимо от това, че са напуснали страната преди години.

В рамките на Дните на Елиас Канети, на 9 март от 18:00 ч. в Мраморното фоайе ще се проведе среща с представители на Международното дружество и издателство "Елиас Канети" под мотото "Култура до поискване".

Така ще се отбележи 115-годишнина от рождението на Нобеловия лауреат Елиас Канети и 77 години от спасяването на  48 хиляди български евреи от изпращането им в лагерите на смъртта на нацистка Германия. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right