Започва фестивалът „MASTER OF ART”

Кино фестивал

Снимка: СО

Стартира 5-то издание на филмовият фестивал „Master of Art”. В него ще участват 67 пълнометражни и 12 късометражни филма в 11 категории: Архитектура; Изкуство и власт; Дизайн и мода; Съвременно изкуство; Кулинарно изкуство; Изобразително изкуство; Литература; Музика и танц; Фотография; Театър и кино; Панорама .

В София изданието ще се проведе от 27 август до 24 септември в кината  „Люмиер Лидл“, кино „Одеон“, Дом на киното, кино „G8“, „Euro Cinema“, зала Славейков – Френски институт, кино Влайкова, Кино двор „Улица Шипка“ 23. За първи път ще има и прожекции на открито на Платформа А6 на НДК и в рамките на Sofia Summer Fest до Националния музей „Земята и хората“ (28-30.08).

„Master of Art“ фактически е фестивал на всички изкуства. Тази година публиката ни ще може да види изключителните истории на Жан-Пол Готие, Дора Маар, Милош Форман, Леонардо да Винчи, Едвард Мунк, Ара Маликян, Луис Бунюел, Салвадор Дали, Жоао Жилберто, Никос Казандзакис, Пол Остър, Фернандо Ботеро, Ода Жон, Морис Бежар, Андреа Паладио и много други.

На 27 август от 18:00 часа ще се състои Официалната пресконференция на Платформа А6 на НДК. Специални гости ще бъдат режисьора Емил Христов и българската художничка, която от години живее и твори в Париж – Ода Жон. Веднага след пресконференцията от 19:00 ч. ще бъде открит и фестивала.

Официалното откриване на Филмовият фестивал “Master of Art” е на 27 август на Платформа А6 на НДК с две прожекции: от 19:00 ч. „ПРЕГРЪДКАТА”  реж. Емил Христов и Калин Серапионов) и от 20:30 ч. „ЖАН-ПОЛ ГОТИЕ – ШАНТАВ И ШИК” (реж. Ян Л‘Еноре). Същата вечер в Дома на киното от 20:30 зрителите ще гледат „ЗАГАДKATA НА ВЕЛАСКЕС” (реж. Андрес Санс Висенте). Билети могат да се купят на касите на НДК и Дома на киното.

В следващите дни от 28 до 30 август на сцената на Sofia Summer Fest в София ще бъдат излъчени филмите „В ТЪРСЕНЕ НА КАЗАНДЗАКИС”; „ТВОРБИТЕ НА ЛЕОНАРДО”; „МУНК В АДА”; „ДОРА МААР – МЕЖДУ СВЕТЛИНАТА И СЯНКАТА”; „НОТР-ДАМ: ТАЙНИТЕ НА СТРОИТЕЛИТЕ”; „КЪДЕ ЖИВЕЯТ АРХИТЕКТИТЕ”; „АРА МАЛИКЯН: ЖИВОТ СРЕД СТРУНИ”. Билети вече могат да се намерят в мрежата на Eventim и на място всяка делнична вечер след 17:00 и през уикенда след 11:00.

Фестивалът е неразделна част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right