Заради ремонт: Театър „София“ ще играе на пет столични сцени

Заради ремонт: Театър „София“ ще играе на пет столични сцени

Снимка: Театър "София"

Театър "София“ започва следващия сезон с турне в цялата страна. Освен ежемесечните гостувания в различни населени места, най-големият общински театър ще играе своите хитови постановки на други пет столични сцени. Причината е ремонт на сградата на театъра, който ще продължи година и половина, съобщават от трупата.

Сезонът започва с премиерното заглавие "Невинно малко убийство“ в "Театро". В „черната“ френска комедия участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева, с творчески екип Ясмин Мандели – сценограф, и Милен Апостолов – композитор.

На 27 септември Елеонора Иванова, позната от сцената и от малкия екран, ще участва в модерната и ексцентрична комедия „Кашонът“ - отново на сцената на „Театро“.

Срещите на „Пер Гюнт“ ще бъдат в театър „Азарян“ през октомври. Историята на фаталната жена „Лулу“, в чиято главна роля влиза Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана там.

От следващия сезон в „Сълза и смях“ регулярно ще се играе „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – едно от последните премиерни заглавия на Театър „София“. Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на Петра.

Театър „София“ ще гостува още в Театър „Българска Армия“ и Младежки театър „Николай Бинев“.

Сезонът започва от Пловдив и фестивала „Сцена на кръстопът“ с „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ от Р. В. Фасбиндер.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right