"Заслушай се" завладява София - фламенко, филмова и музика на свещи

"Заслушай се" завладява София -  фламенко, филмова и музика на свещи

Снимка: Lampa Collective

Желанието ни е качествената съвременна музика да се срещне с публиката, казват организаторите от Lampa Collective

Супер емоционален музикален проект “Заслушай се” ще реализира серия от концептуални музикални събития на нестандартни локации в София. Столицата ще бъде завладяна с вдъхновяващи концерти всеки месец от февруари до юли 2023 г.

Нова поредица от 6 нестандартни музикални концерти на неочаквани места стартира в София на 14 февруари. Организатор на “Заслушай се”  е творческият екип от Lampa Collective, който си е поставил амбициозната задача да потопи публика и изпълнители в необичайна среда, провокираща към нови възприятия на музиката и пространството.

Концертите ще се провеждат веднъж месечно на няколко различни локации - К.Е.В.А, Ботаническата градина, столична читалня, Дом на Киното, Студентски Дом и Кино Влайкова. Емблематичните места на концертите ще оживеят с нов дух и неочаквана концепция в разнообразни жанрове.

Всяко музикално събитие е със собствена концепция, съчетаваща талантливи артисти, специално подбран жанров репертоар и с цел меломаните да преоткрият атмосферата на локацията, в която то се провежда.

Част от ивентите включват романтичен лайв на свещи в един от най-оживените барове на София, имерсивно, куатрофонично 360° шоу, концерт с класически интерпретации на култови филмови мелодии в кино зала, експериментално клубно дуо в концерт на слушалки, етно музика сред цветя и фокус върху природата в Ботаническата градина, а тишината в столична библиотека ще бъде нарушена от горещи фламенко китари и танци.

Първите изпълнители, които ще чуем на “Заслушай се” са живеещият в България ирландец Jamie Mc Donald и неговата група The Number Nein в “Концерт на свещи” на 14 февруари в Клуб за естетическо възпитание на артиста (К.Е.В.А).

Едно от най-шумните места в сърцето на нощна София ще се преобрази за една вечер, в уединен концерт на свещи. Това ще бъде първият лайв на групата в София от над две години, като музикантите са подготвили специална програма, която ще представят на “Заслушай се”. Шоуто е с начален час 20:00 ч.

Jamie Mc Donald е Ирландец, който твори в България. Автор е на няколко албума – самостоятелни и с групата му The Number Nein Band. Самият Джейми е един от най-активните музиканти на София и може редовно да бъде забелязан да изнася гигове в различни столични барове и културни пространства. Той също така води курсове за творческо писане на песни и концертите му са винаги специални преживявания, подправени с ирландското му чувство за хумор.

“Желанието ни е качествената съвременна музика да се срещне с публиката си по неконвенционален начин - независимо от жанра, независимо от мястото, в уникален концептуален пърформънс, който ще се случи само веднъж и ще провокира както аудиторията, така и самите артисти, казва Никул Георгиев от екипа на “Лампа Колектив”.

Мисията на поредицата от музикални събития “Заслушай се” е да разнообрази културната среда в столицата, като предложи нови форми на представяне на творческо съдържание.

Проектът "Заслушай се" е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура"по Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации '22.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right