Звезда на Метрополитън опера в зала „България“

Звезда на Метрополитън опера в зала „България“

Столица.bg

Звездата Томас Хемпсън се завръща в зала „България“

Томас Хемпсън - звезда на Метрополитън опера и най-популярният баритон на САЩ, се завръща в София след изключително успешния си концерт през май 2018 г. На 31 октомври със Софийската филхармония и под диригентството на маестро Найден Тодоров той ще представи нова програма с любими арии и дуети от популярни опери, съобщават от филхармонията.

Носителят на "Грами", "Ехо Класик" и наградата Live Legent (Жива легенда) на Конгреса на САЩ, е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Той е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му – над 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман, Рене Флеминг и още цяла плеяда от оперни звезди.

Томас Хемпсън е признат по всички краища на света. Сред многобройните му награди са и Орденът на изкуствата и книгата във Франция, Австрийският медал на изкуствата и науките, титлите “Камерзенгер” на Виенската опера, наградата на Концертгебау, наградата "Хуго Волф" и Heidelberger Frühling Music Prize. Американският баритон е четирикратен носител на най-голямата награда за класическа музика “Ехо Класик” и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right