1492 общински жилища ще продаде Столична община

-

Снимка: Столица.bg

Към момента в Столична община са постъпили списъци от кметовете на 22 районни администрации, които предлагат да се определят за продажба 1492 броя общински жилища. Това се казва в доклада на столичния кмет Йорданка Фандъкова, който беше приет на заседанието на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, и жилищна политика към Столичен общински съвет.

1464 от тях са жилища с наематели, които отговарят на условията за настаняване в общинско жилище и са наематели не по-малко от 5 години, без прекъсване и без да нарушават условията по договора за наем.

7 са жилищата с наематели, притежаващи жилищно-спестовни влогове по реда на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.

Постъпили са списъци от кметовете на райони "Възраждане", "Оборище", "Сердика", "Подуяне", "Слатина", "Триадица", "Витоша" и "Кремиковци", които предлагат да се определят за продажба 21 броя общински жилища в сгради до три етажа, отговарящи на условията за продажба, съгласно Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища

Цените за покупка на общинско жилище бяха повишени със 70%, но все още остават доста изгодни - базовата стойност за монолитно общинско жилище е 1182.52 лева за кв.м, а за панелно общинско жилище цената е 843.42 лева за кв.м.

СОС актуализира цените на общинските жилища в София

Според изнесените от комисията данни, Столична община притежава приблизително 9800 общински жилища.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС ще гласува 3 млн. лева за спортните програми на София...

Столичният общински съвет ще гласува трите програми за спорт за 2024-а година, по предложения на ресорния зам.-кмет Яна ...

Прочети още keyboard_arrow_right