27 младежки проeкта с финансова помощ по "София-град на младите и активните"

27 младежки проeкта с финансова помощ по програмата "София-град на младите

Снимка: Столица.bg

27 младежки проекта ще получат финансиране по програмата "София- град на младите и активните". За първа година Столична община финансира в самостоятелна Програма проекти на младежки организации. Тя е направена по инициатива на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. 
 
Бюджетът на Програмата е 150 000 лева. А предложените за финансиране 27 проекта обхващат всички теми в съответните подпрограми. По Подпрограма „Младите за София“ ще бъдат подпомогнати 10 проекта, в които се поставя акцент на инициативността на ученически и студентски форми на самоуправление, на обучения и създаване на мрежи за обмен на знания и взаимопомощ, доброволчески инициативи  и формиране на умения на младежки лидери. Подпрограма „Моят град“ включва 8 проекта, в които се предлагат за финансиране дейности, свързани с  младежки форуми, фестивали и събития, свързани с културно-историческото наследство на града.  Подпрограма „Споделени пространства“ включва 9 проекта, с които  младите хора показват ангажираността си към каузи за помощ и подкрепа на хора в неравностойно положение, както и инициативи на неправителствени организации, реализиращи дейности за младежи от рискови групи.
 
Ето какво предлагат част от проектите: 
 
Фондация „ПОдЛЕЗНО“ ще превърнат подлеза при пазара „Иван Вазов“ в пространство за  четене и споделена библиотека.  Район „Изгрев“ планира да създаде младежко културно пространство на  ъгъла на бул. „Драган Цанков“ и ул. „Незабравка“ с поставяне на пейки от типа „отворена книга“. ОНЧ „А. Страшимиров“ – 1926“  ще направи младежки  киноклуб, в който да членуват млади хора с интереси към  киното, архитектурата и изкуството, а   НИМ –училище за кино и телевизия са готови с уроци по филмово и телевизионно майсторство за младежи. Фондация „Център за развитие на медиите“ е подготвила  проект   „Ваксинация срещу дезинформацията“.  Фондация „Ела и ти“   иска да  осигури достъп до атрактивни природни забележителности  на хора с увреждания като разходка с лодки в езерото "Дружба", а фондация „Силата на глухите деца“ ще създаде клуб по планинско колоездене.
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (28%, 189 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (37%, 252 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (2%, 12 Гласове)
 • Нови избори. (27%, 187 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 47 Гласове)
Общо гласували: 687 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спортът във фокуса на заседанието на Столичен общински съвет...

На заседанието си днес,  22 юли градският парламент разглежда редица предложения, които имат за цел стимулирането н...

Прочети още keyboard_arrow_right