27 младежки проeкта с финансова помощ по "София-град на младите и активните"

27 младежки проeкта с финансова помощ по програмата "София-град на младите

Снимка: Столица.bg

27 младежки проекта ще получат финансиране по програмата "София- град на младите и активните". За първа година Столична община финансира в самостоятелна Програма проекти на младежки организации. Тя е направена по инициатива на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. 
 
Бюджетът на Програмата е 150 000 лева. А предложените за финансиране 27 проекта обхващат всички теми в съответните подпрограми. По Подпрограма „Младите за София“ ще бъдат подпомогнати 10 проекта, в които се поставя акцент на инициативността на ученически и студентски форми на самоуправление, на обучения и създаване на мрежи за обмен на знания и взаимопомощ, доброволчески инициативи  и формиране на умения на младежки лидери. Подпрограма „Моят град“ включва 8 проекта, в които се предлагат за финансиране дейности, свързани с  младежки форуми, фестивали и събития, свързани с културно-историческото наследство на града.  Подпрограма „Споделени пространства“ включва 9 проекта, с които  младите хора показват ангажираността си към каузи за помощ и подкрепа на хора в неравностойно положение, както и инициативи на неправителствени организации, реализиращи дейности за младежи от рискови групи.
 
Ето какво предлагат част от проектите: 
 
Фондация „ПОдЛЕЗНО“ ще превърнат подлеза при пазара „Иван Вазов“ в пространство за  четене и споделена библиотека.  Район „Изгрев“ планира да създаде младежко културно пространство на  ъгъла на бул. „Драган Цанков“ и ул. „Незабравка“ с поставяне на пейки от типа „отворена книга“. ОНЧ „А. Страшимиров“ – 1926“  ще направи младежки  киноклуб, в който да членуват млади хора с интереси към  киното, архитектурата и изкуството, а   НИМ –училище за кино и телевизия са готови с уроци по филмово и телевизионно майсторство за младежи. Фондация „Център за развитие на медиите“ е подготвила  проект   „Ваксинация срещу дезинформацията“.  Фондация „Ела и ти“   иска да  осигури достъп до атрактивни природни забележителности  на хора с увреждания като разходка с лодки в езерото "Дружба", а фондация „Силата на глухите деца“ ще създаде клуб по планинско колоездене.
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 114 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 821 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 950 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проверки на ЦГМ установиха: Гратисчиите в градския транспорт в Со......

Между  3 и 7% са гратисчиите в градския транспорт в София. Това съобщи директорът на ЦГМ Димитър Дилчев на днешното...

Прочети още keyboard_arrow_right