3-годишната програма за строителство на детски градини в София влиза в СОС

3-годишната програма за строителство на детски градини в София влиза в СОС

Снимка: Столица.bg

През 2021 г. започва градежът на 31 нови сгради

Комисията по образование и култура на Столичния общински съвет одобри доклада за тригодишната програма на Столична община за изграждането на детски градини и училища.

"Направен е общ анализ и има постъпили допълнителни предложения. Всеки случай е разгледан конкретно и в програмата има етапност на всеки обект. Смятаме, че ще е целесъобразно на всеки 6 месеца да актуализираме тази програма", коментира пред комисията зам.-кметът по образование на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов. Той, зам-кметът по финанси Дончо Барбалов и зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов са вносители на доклада за 3-годишната програма.

Докладът влиза за гласуване в СОС на сесията на 12 ноември в четвъртък. Прогрмата бе представена от кмета на София Йорданка Фандъкова в края на октомври т. г. Целта е да се реши проблемът с недостига на места в детските градини и ясли в столицата.

Кметът на София представи 3-годишна програма: Изграждат 67 нови детски градини, разкриват 282 групи (ВИДЕО)

Изграждането на градини и училища е приоритет за кмета и Столична община и програмата предвижда за 3 години в София да има още 67 нови сгради за детски градини и ясли, в които ще се разкрият 282 групи, а през 2021 г. ще започне градежът на 31 нови сгради.

Всеки районен кмет който има готов проект за детска градина, има общински терен и е провел конкурса за избор на изпълнител, ще бъде финансиран от Столична община. Програмата е разработена с помощта на районните кметове на Столична община. Има и терени, които ще влязат в процедура на отчуждаване. 

С новото строителство се цели осигуряване на места за всички деца от 3 до 6-годишна възраст в София. До миналия месец недостигът на места в градините е 2281 за деца от 3 до 6 години, а за детските ясли има 6644 чакащи деца.

В столицата в момента в София се строят 12 нови сгради за детски градини и в началото на месеца започна изграждането на още 3 в Горна баня, район Витоша, във Възраждане и в село Сеславци, район Кремиковци. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (11%, 66 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (16%, 102 Гласове)
 • Не, несъвместими са (15%, 93 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (49%, 307 Гласове)
 • Не мога да преценя (9%, 53 Гласове)
Общо гласували: 621 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

След 3 часа СОС одобри 4,4 млн. лв. за възстановяването на банята......

Ако сега не влязат архитекти, след време в банята в Овча купел  ще влязат археолози. Това предупреди районният кмет...

Прочети още keyboard_arrow_right