390 хил. лева за спортни програми ще приемат общинските съветници

-

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет на заседанието си утре ще разгледа предложение на общинските съветници Татяна Георгиева и Анатоли Илиев, заедно със зам.-кмета Мирослав Боршош за обявяване на сесия за набиране на проектни предложения за 2023 г. по Програма „Спорт в района“, Програма „Спорт за деца и ученици“ и Програма „Спорт за всички“ на Столична община.

Предвидените средства са в размер на 390 000, а по програмите могат да кандидатстват образователни институции, районни администрации, малки населени места, центрове за подкрепа на личностното развитие, спортни клубове и неправителствени организации. Програмите са насочени към създаване на условия за развитие и насърчаване на спорта, физическата активност и системното практикуване на спорт. По конкретно:

· Програма „Спорт в района“ включва организиране и провеждане на кампании и инициативи, насочени към жителите на района, към събития с участието на училища и детски градини, гражданските сдружения и различни общности. Допустими бенефициенти по програмата са районните администрации.

· Програма „Спорт за деца и ученици“ е насочена към формиране на потребности и трайни навици за физическа и спортна дейност сред децата и учащите, практикуване на спорт като важен фактор за здравословния начин на живот и личностното развитие на подрастващите. Допустими бенефициенти по програмата са детски градини, училища /общински, държавни, частни/, малки населени места, Центрове за подкрепа на личностното развитие, развиващи дейност на територията на Столична община.

· Програма „Спорт за всички“ насърчава създаването на условния за физическа активност, спорт и спортнотуристическа дейност за хора от всички възрастови и социални групи. Предпоставка за поддържане на добро физическо и психическо здраве, социална активност и повишаване качеството на живот. Допустими бенефициенти по програмата са студентските съвети, висши училища, малки населени места, спортни клубове, неправителствени организации, домове за възрастни хора, развиващи дейност на територията на гр. София.

 

Текст: Пресцентър на Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 91 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 50 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 393 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Водих интересни дискусии с представители на......

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участва в среща с представители на Международната програма за ...

Прочети още keyboard_arrow_right