440 000 лева за спортна инфраструктура в София

-

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет ще разгледа стартирането на още една програма в сферата на спорта и туризма.

Обявяване на сесия за набиране на проектни предложения за 2023 г. по Програма за ремонт и изграждане на общинска спортна инфраструктура предлагат общинските съветници Татяна Георгиева и Анатоли Илиев, съвместно с Мирослав Боршош – заместник-кмет на Столична община. Програмата включва финансиране на проекти в подпрограма „Образователна спортна инфраструктура“ и подпрограма „Спортна и спортно-туристическа инфраструктура със свободен достъп“. Бюджетът за ремонт и изграждане на общинска спортна инфраструктура за 2023 година е в размер на 440 000 лева. По тази програма могат да кандидатстват само районни администрации с по едно проектно предложение в различните части.

Програмата има за цел модернизация и обновяване на материалната спортна инфраструктура в детските градини, училищата, спортните и спортно-туристическите обекти със свободен достъп, съобразно съвременните изисквания за качествени, безопасни и достъпни спортни съоръжения. След извършен анализ на състоянието на общинската спортна инфраструктура, постъпили сигнали и искания до сега, акцент в годишния план за изпълнение на настоящата Програма се поставя върху ремонт на вече изградена общинска спортна инфраструктура.

Текст: Пресцентър на Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Водих интересни дискусии с представители на......

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участва в среща с представители на Международната програма за ...

Прочети още keyboard_arrow_right