492 000 лева от СОПФ ще бъдат насочени за ново оборудване на дирекция „Аварийна помощ и превенция"

492 000 лева от СОПФ ще бъдат насочени за ново оборудване на дирекция „Авар

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет ще разгледа доклад за отпускането на 492 000 лева от средствата на Специализирания общински приватизационен фонд за допълнително оборудване на дирекция „Аварийна помощ и превенция".

В предложението на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и председателя на Комисията по финанси Стефан Марков е записано - 390 000 лева да бъдат насочени за закупуване на употребяван специализиран автомобил, изцяло проверен и реновиран, с произход от официален производител на тежкотоварни превозни средства, оборудван с нов кран, с товароподемност минимум 8 000 кг., нов мултилифт, и двете съоръжения - с произход от официален производител на подемна техника, за нуждите на дирекция „Аварийна помощ и превенция".

102 000 лева да бъдат осигурени за закупуване на фургони за временно настаняване на аварийно-спасителни екипи, участващи в дейности по защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации:

- Фургон за настаняване на 10 човека, със санитарен възел - 1 бр. – на стойност до 23 000 лв. с включен ДДС;

- Фургон за настаняване на 8 човека, със санитарен възел - 2 бр. - на обща стойност за двете съоръжения до 42 000 лв. с включен ДДС;

- Фургон за лекарски кабинет — 1 бр. — до 23 000 лв. с ДДС;

- Фургон за складиране на храна и запаси - 1 бр. - на стойност до 14 000 лв. с включен ДДС.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция" изпълнява функции по опазване живота и здравето на гражданите на София, а в хипотеза на необходимост - и в други населени места, както на територията на нашата страна така и в други държави.

Само преди дни, екипите се завърнаха след като бяха сред първите, оказващи помощ на югоизточната ни съседка, след опустошителното земетресение в Турция и Сирия. При своите действия, екипите на дирекцията извършват редица дейности по оказване на спасителна помощ, подпомагане на граждани от засегнатите от бедствия селища и райони.

Автор: Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Водих интересни дискусии с представители на......

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участва в среща с представители на Международната програма за ...

Прочети още keyboard_arrow_right