6,9 млн. лв. са постъпили в хазната на София от данък сгради за май

6,9 млн. лв. са постъпили в хазната на София от данък сгради за май

Снимка: Фейсбук

Собствениците на недвижими имоти и автомобили в София вече са започнали да си плащат годишните данъци за жилищата и колите. Това се вижда и по приходите в бюджета. От данък сгради през миналия месец са постъпили 6,9 млн. лв., което е с 1,2 млн. лв. повече от май миналата година, а от данък МПС - 7,2 млн. лв., или с 280 хил. лв. над постъпленията за същия месец на м.г. Приходите от такса битови отпадъци за този период са 12,3 млн. лв., или с 2,1 млн. лв. повече.

Данъци и такси могат да се внесат и във всеки от 23-те районни отдела "Общински приходи", независимо от адреса на имота, както и по банков път или чрез финансови посредници.

Важно за всички: Удълженият срок за първата вноска за такса смет, както и за 5% отстъпка при плащане в пълен размер на данък сгради и МПС изтича на 30 юни, напомнят от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

Без значение дали внасяте на части или наведнъж местните си задължения, най-удобният начин за плащане е през портала на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Близо 4,4 млн. лв. са приходите в ЦГМ от скоби и 2,6 млн. лв. от ......

Центърът за градска мобилност в Столична община е реализирал приходи от 4,4 млн. лв. от скоби, поставени на автомобили в...

Прочети още keyboard_arrow_right