Начална страница / Местна политика / Анатоли Илиев: В София е преодолян недостигът на учители по физическо

Анатоли Илиев: В София е преодолян недостигът на учители по физическо

Четири часа седмично трябва да са часовете по физическо в учебната програма. Това предлага секретарят на фондация “София – Европейска столица на спорта 2018” Анатоли Илиев, който е зам.-председател на комисията за младежта и спорта в СОС и бивш лекоатлет.

В София това вече е възможно, тъй като в училищата вече има добра спортна база, заяви той пред bgonair.bg Вече приключи ремонтът на физкултурните салони. В 6 софийски училища се правят зони за спорт в училищните дворове. Продължава ремонтът на пространствата край училищата и това е предпоставка за повече спорт в училище, обясни общинският съветник.

Той припомни, че в момента часовете по физическо са три часа като третият е допълнителен.
“С 4 часа седмично децата ще придобиват повече умения и по-добра двигателна култура. Недостигът на учители е преодолян от НСА. В София за 1 място се явяват по 4 – 5 кандидати. Това са млади и кадърни, добре обучени кадри, които успяват да мотивират децата да спортуват”, коментира Анатоли Илиев.

Общинският съветник и бивш лекоатлет е категоричен, че се налага осъвременяване на програмите по физическо. “Сега има завишени критерии и това демотивира учениците вместо да ги мотивира. Постиженията за оценки са завишени и непостижими за децата. За да ги стимулираме трябва да се занижат. Ако един ученик трябва да бяга 100 м за 13 или 14 секунди, сега трябва да стане 15 или 16 сек. Същото се отнася за набирания, скокове, хвърляния и др.”, заяви общинският съвветник.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Сменят часовниковите системи в пет метростанции

Предстои подмяна на часовниковите системи за единно астрономическо време в пет от метростанциите в София …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *