Архитектурна комисия на СОС одобри изграждането на парк около църквата "Рождество Христово" в Младост 3

Архитектурна комисия на СОС одобри изграждането на парк около църквата "Рож

Снимка: Фейсбук

В зелената зона се предвижда да има детска и спортна площадка, сух фонтан, сцена за събития, кафе и подземен гараж за посетители

В "Младост" искаме да имаме пространство за публични мероприятия, с малка сцена за концерти. Място където, да се съберем, искаме пространство за културни събития. Нека не гледаме на пространство просто като едно място, а да се превърне в сърцето на район "Младост".

Така се аргументира кметът на "малдост" арх. Стефан Стефанов пред общинските съветници на днешното заседание на комисията по архитектура  и градоустройство към СОС. Беше разгледан, венсеният от гл. архитект на софия Здравко Здравков доклад за изменение на план за регулация на кв. 2-Б, м. Младост 3 и изменение границите на УПИ X "за специални нужди",

С тази промяна църквата да влезе в ансамбъла на целия парк. Нека общинските съветници погледнат на предложението като жизнено необходимо за район "Младост" и това да е бъдещото сърце на "Младост" за хората, които живеем тук, за да имя място на празниците да се събираме навън, аргументира се районният кмет пред комисията по архитектура.

На заседанието стана ясно, че вече има разрешение за строителство за изграждане в съседство на бъдещия парк и на многофункционална спортна зала, която също ще може да се ползва и за културни събития, допълни арх. Стефанов.

С проекта за изменение на плана за застрояване в нов УПИ XIII „за парк, спорт и пг“ се предвижда изграждане на парк, в който ще има детска и спортна площадка, сух фонтан, сцена за събития, кафе и подземен гараж за посетители.  Обслужващите парка сцена и кафе са едноетажни с максимална височина до10м.

Теренът, който ще се превърне в парк е до църквата "Рождество Христово" точно срещу бившия детски атракцион "Патиланци", сега "Парк Боби и Кели".

Докладът получи одобрението на комисията, въпреки че имаше общински съветници и против, защото се предвижда изграждане паркинг за около 44 коли, а също и подземен за около 100. Кметът на "Младост" съобщи, че в арйона има и по-големи пространства, които също могат да станат в паркове и от администрацията продължават да работят и по тях.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (27%, 190 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 253 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (2%, 14 Гласове)
 • Нови избори. (27%, 190 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 49 Гласове)
Общо гласували: 696 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спортът във фокуса на заседанието на Столичен общински съвет...

На заседанието си днес,  22 юли градският парламент разглежда редица предложения, които имат за цел стимулирането н...

Прочети още keyboard_arrow_right