Бившият кмет на район "Студентски" влиза в управата на ЦГМ

СОС

Снимка: Столица.bg

Доскорошният на "Изгрев" Цветомир Жеков допълва Съвета на директорите на "Чистота Искър"

Бившият кмет на район Студентски Димитър Дилчев влиза в Съвета на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Колегата му от "Изгрев" пък Цветомир Жеков ще попълни състава на друго общинско дружество - "Чистота Искър". За новия избор съобщава в социалната мрежа общинският съветник и председател на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов.

В дневния ред на сесията на СОС на 19 декември т. г., четвъртък, 24 точка е докладът на Николай Стойнев и Георги Георгиев. Той е за избор на член на съвета на директорите на "Център за градска мобилност" ЕАД и на член на съвета на директорите на "Чистота Искър" ЕАД.

Дилчев ще допълни състава на управляващите в съвета на директорите, тъй като досегашният Христиан Петров бе избран за общински съветник. Законът допуска Съветът да бъде в намален състав, но за кратко време.

"Съгласно разпоредбата на чл. 22, ал. 1, т. 6 от Търговския закон акционерно дружество се прекратява, ако в продължение на 6 месеца броят на членовете на съвета на директорите на дружеството е по-малък от предвидения минимум", аргументират се в доклада вносителите.

Акционерните дружества с едностепенна система на уравление, каквито са двете общински - ЦГМ и "Чистота Искър", се управляват и представляват от съвет на директорите, който се състои от най-малко от 3, но не повече от 9 лица.

В "Чистота Искър" пък единият от членовете на Съвета - Росен Малинов на 3 декември т. г. е положил клетва като депутат в НС, пише още в доклада. На негово място в управата ще влезе загубилият кметските избори в столичния район "Изгрев" Цветомир Жеков.

Така в четвъртък общинските съветници трябва да решат избора на нови попълнения на Съвета на директорите на двете общински търговски дружества.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Демократична България искат децентрализация на Столичен инпектора......

Столичен инспекторат да се децентрализира и районните инспектори да минат на подчинение на районните кметове. Това искат...

Прочети още keyboard_arrow_right