Начална страница / Местна политика / Бизнесът: Да се работи и с трета смяна на “Графа”, за да се съкрати срокът
ремонт на ул. Граф Игнатиев
Снимки: Столица.bg

Бизнесът: Да се работи и с трета смяна на “Графа”, за да се съкрати срокът

Да има трета смяна на работниците на ремонта на ул. Граф Игнатиев в столицата и да се работи от 17 до 22 часа. Това предложи Николай Йорданов, собственик на пицария “Мамма миа”. Той бе сред представителите на бизнеса на срещата в петък със Столична община, общински съветници, проектанти и изпълнителят Джи Пи Груп. Местната власт бе представена от зам.-кмета Евгени Крусев, който отговаря за ремонта.

С третата смяна, ще се съкрати срокът на ремонта, който вече има закъснение, аргументира се Йорданов. Срещата бе обещана на търговци и бизнесмени от общинския съветник Малина Едрева, която в четвъртък също се срещна с хората.

Още: Как се отразява на бизнеса ремонтът на “Графа” (СНИМКИ)

Потърпевшите зададоха и логичния въпрос, дали Джи Пи Груп може да плаща заплати 300 дни на работници, които не работят. След продължително обсъждане на ситуацията бизнесът се обедини около искането общината да ги обещети с по 8 наема. Други предложиха безплатно паркиране, а трети място за реклама. До окончателно решение не се стигна.

Още: Малина Едрева: Заедно с бизнеса ще вземем най-добрите решения за компенсации от ремонта

Ремонтът по “Графа” е разделен на 11 подзони, а по осма и девета не се работи, обясни Георги Гигов от фирмата изпълнител. Но не даде логичен отговор, защо тогава всичко е заградено, след като има участъци, в които не се работи.

Хората от бизнеса заявиха, че в събота и неделя не се работи по улицата, а работниците пият бира зад загражденията. Химическите тоалетни не се чистели редовно и в района се носела смрад.  Освен мръсотията, шума и прахоляка по цялата улица редовно спира водата. Това допълнително затруднява работата на магазини и заведения, а пък химическото чистене това е обричане на затваряне.

Ремонтът трябва да приключи през пролетта на 2019 г.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Симеоновският лифт може да слезе до Малинова долина

Столичният общински съвет трябва да одобри зони, през които да минава удължаването на Симеоновския лифт. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *