Близо 4,4 млн. лв. са приходите в ЦГМ от скоби и 2,6 млн. лв. от паяк

photo_library
 • Близо 4,4 млн. лв. са приходите в ЦГМ от скоби и 2,6 млн. лв. от паяк

  Снимка: Столица.bg

 • Близо 4,4 млн. лв. са приходите в ЦГМ от скоби и 2,6 млн. лв. от паяк

  Снимка: Столица.bg

Центърът за градска мобилност в Столична община е реализирал приходи от 4,4 млн. лв. от скоби, поставени на автомобили в зоните за платено паркиране. 2,6 млн. лв. са пък приходите от колите вдигнати с паяк през 2019 г. Това показва справка на ЦГМ, която е отговор на въпросите на общинсикя съветник Симеон Ставрев.

5 млн. лв. са парите, събрани от sms в синя зона, от талони за почасово паркиране 3 млн. лв. - общо със зелена зона, и 577 000 лв. от винетни стикери, които са от живеещите в зоните за платено паркиране.

От зелена зона приходите от sms са 8.6 млн. лв, от винетни стикери са 2.1 млн. лв. За 2,6 млн. лв. ЦГМ е изградил буферния паркинг на метрото на Националния стадион - срещу БНР и 1,2 млн. лв. са инветирани в ремонт на тротоари и поставяне на антипаркинг колчета.

 

През 2019 г. Центъра е платил 8 млн. лв. за новата тикет система, като за нея се ще плаща 10 години по 8 млн. лв - общо над 80 млн. лв., обяснява Ставрев. Новата тикет система трябва да заработи до края на 2021 г., като до момента има доста оборудвани превозни средства от градския транспорт с новите валидатори, камери, таблети и касови апарати.

Както е известно времето на перфораторите отмина, а и новата технология за таксуване в градския транспорт ще има функционалната възможност да брои пътниците.

Относно платеното паркиране в София, справката на ЦГМ посочва, че има зони, в които заетостта на паркоместа достига до 90 - 97%. Очевидно е, че има недостиг на места за автомобилите в столицата и ще има разширяване на зелената зона към кварталите, прогнозират столичани.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Кметове на Столична община обсъдиха мерките за възстановяване на ......

Районите кметове на Столична община, чийто райони са пострадали от наводнението, се събра на среща, за да се обсъдят пре...

Прочети още keyboard_arrow_right