Начална страница / Местна политика / БНТ пита кой ще затвори незаконния ресторант в двора на църквата „Преображение Господне“

БНТ пита кой ще затвори незаконния ресторант в двора на църквата „Преображение Господне“

„Има ли институция, която може да затвори незаконно работещ ресторант в почти идеалния център на столицата? Строежът на луксозното заведение на територията на столичен храм предизвика общественото възмущение преди три месеца. Наша проверка показа, че до момента сградата, в която се намира, няма акт 16“.

БНТ излъчи репортаж по темата, където се търси отговор на въпроса възможно ли е да има ресторант, който да бъде построен върху църковна земя в центъра на София при положение, че разрешение за такова нещо няма – нито от институциите в България, нито от Софийска митрополия.

Телевизията направи обстойна проверка, а резултатите от нея са красноречиви. Няма издаден акт 16, няма разрешение за строежа и работата от никой. А институциите са напълно безсилни пред един на пръв поглед лесен казус – прекратяване работата на незаконен ресторант без разрешение за дейност.

Нещо повече – собствениците на ресторанта са настояли да не се излъчва въпросният репортаж по телевизията и е изразил голямо недоволство от интереса към бизнеса. Експерти от общината обясняват, че ресторантът е напълно незаконен, а това е установено преди няколко месеца. Издаден е и акт за нарушения на фирмата-собственик още тогава. От проверките също става ясно, че няма нито едно от необходимите разрешения за извършване на търговска дейност – липсва разрешение за работно време, разрешение за откриване на ресторант, акт 16, обектът не е вписан в информационния масив.

 

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Кметът на София показа на еврокомисар Крецу промяната на София

Кметът Йорданка Фандъкова показа еврокомисаря ро регианлана политика Корина уникалната гробница със стенописи, която бе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *