Начална страница / Местна политика / Д-р Веселин Милев с приза “Принос в общинското здравеопазване”: Приемам наградата от името на Столична община
Снимки: Фейсбук

Д-р Веселин Милев с приза “Принос в общинското здравеопазване”: Приемам наградата от името на Столична община

Тази награда я получавам лично,но я приемам като признание и от името на Столична община, защото работата ни е свързана с уникална екипност.  Това заяви председателят на здравната комисия в СОС д-р Веселин Милев при получаването на приза за “Принос в здравеопазването”. Снощи във Военния клуб бе официалната церемония по връчването на първите годишни награди за “Лекар на годината” на Столичната колегия на БЛС.

“Ние вървим нагоре с бавни крачки. В здравеопазването не са нужни резки промени, защото ние имаме тежко наследство, като материална база, и в същото време работим в тежка конкурентна среда. 50% от пациентите се лекуват в общинските болници”, каза пред Столица.bg д-р Милев.

Наградите бяха в 9 категории, а “Лекар на годината” стана д-р Цвятко Георгиев, хирург от детската клиника на Пирогов. “Това не е награда само за мен. Тя е на целия екип”, каза хирургът.

Софийските лекари удостоиха общинското здравеопазване с още едно отличие. Проф. д-р Цветомир Димитров, изпълнителен директор на Първа градска болница, получи наградата “Мениджмънт на финансовите ресурси”.

Председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в СОС д-р Веселин Милев.

Столичната лекарска колегия, в която членуват над 1000 медици, е най-голямата в България. На награждаването снощи във Военния клуб бяха и председателят на НС Цвета Караянчева, заместникът й Явор нотев, председателят на дравната комисия в парламента Даниела Дариткова и зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. Сред официалните гости бе и зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов, който връчи награди.

“Заради високият професионализъм на лекарите в София хилязи българи избират да се лекуват в столицата”, каза председателят на Софияската колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев. Годишните награди стават традиционни и ще се връчват всяка година в навечерието на 19 октомври, денят на Св. Иван Рилски, празник на българските медици.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

д-р Веселин Милев, председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в СОС

Д-р Веселин Милев пред Столица.bg: Строгият контрол даде положителни резултати в общинското здравеопазване

Д-р Веселин Милев е Председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към СОС. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *