Дават 62 751 лв. за проектирането на Къща за децата на София

Дават 62 751 лв. за създаването на Къща за децата на София

Снимка: pixabay

62 751.22 лв. ще бъдат осигурени от бюджета на Столична община на Фондация „Асоциация за развитие на София“, за да се издаде виза за проектиране и разрешително за строеж на „Къщата на децата в София“. Това решение беше взето днес по време на заседанието на местния парламент.

Идеята е сградата да се превърне в притегателен обучителен център. Целта е да се даде възможност на деца и младежи от уязвими групи да бъдат наети и да получат професионални умения и образование.

Обектът ще се управлява като социално предприятие и в него ще работят млади хора, които излизат от домове за деца, приемни семейства или деца в трудно положение.

При разработването на идеята са участвали редица служители, общински съветници, общественици, както и кметът на София.

Застроената площ на сградата е 4 482 кв. метра. Къщата на децата ще бъде на 5 етажа – ще има зали за срещи и обучения, малка библиотека, предоставяща информация за правата на децата, вътрешни и външни пространства за спорт и интерактивни дейности, както и кафетерия. Освен това ще има малък хостел и хотелско наставяните за дена и възрастни, идващи от страната.

Предстои да бъда изготвена целогодишна програма за деца и семейства, в която НПО-та на територията на София ще предоставят различни свои проекти, дейности и проекти за деца и родители.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Експерти обсъдиха бъдещето на пространството от Сточна гара до Га......

Сградата на Сточна гара отвори врати за всички ентусиасти в градското развитие за събитието “Станция София”,...

Прочети още keyboard_arrow_right