Дават до 500 хил. лв. заеми на общински медицински центрове в София

Дават 500 хил. лв. заеми на общински медицински центрове в София

Снимка: Столица.bg

Одобрени са документите на общо 10 диагностично-консултативни, медицински и дентални центъра, отчели сериозно спадане на приходите заради COVID-19  от Комисията за оценка на предложенията за отпускане на целеви заем за общински лечебни заведения за извънболнична помощ.
 
Органът ще предложи да се сключат договори за заеми между Столична община и лечебните заведения, които ще възлизат на общо до 500 хил. лв. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов. 
 
С кредитите управителите на общинските заведения за доболнична помощ ще могат да финансират изплащането на заплати на медиците, работили по време на извънредната обстановка в София. През април и май т.г. приходите на тези дружества рязко спаднаха заради намаления обем на работа. Спадът в дейността води до финансови затруднения и условия за последваща задлъжнялост.
 
Всички подали документи общински заведения за доболнична помощ отговарят на условията и заявените критерии по одобрената от СОС методика, реши оценяващата комисия.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Автобусите 63 и 66 ще се движат целогодишно до Витоша, две линии ......

Доклад за оптимизиране на транспортната схема и подобряване на някои линии на градския транспорт в София ще се разглежда...

Прочети още keyboard_arrow_right