Дават помещение с рампа на паспортна служба в VIII РПУ в Дружба

Дават помещение с рампа на паспортна служба в VIII РПУ в Дружба

Снимка: СДВР

Паспортна служба на VIII РПУ - СДВР в район Искър ще има рампа и това ще улесни достъпа на хора с увреждания. От СДВР има писмо до Постоянната комисия по обществен ред и сигурност на СОС с искане да им даде помещение в квартал Дружба, което да се ползва от звено "Български документи за самоличност".

Предложението бе обсъдено в онлайн заседанието на Комисията и общинските съветници гласуваха становище. Зам.-председателят Карлос Контрера предложи помещението да се даде безвъзмездно за нуждите на СДВР.

Помещението се намира в Дружба 1, бл. 40, ет. 1, което е до сегашната паспортна служба на районното. Писмото е от директора на СДВР гл. комисар Георги Хаджиев до район Искър на Столична община. 

Помещението в момента е в активите на общинското дружество Водоснабдяване и канализация. Те пък предлагат СДВР да се яви на конкурс на общо основание да отдаване под наем на помещението.

"Обектът е удобен, защото има изградена рампа и осигурява достъпа на лица с увреждания. Не ми се вижда логично държавна институция да се явява на конкурс", коментира зам.председателят на Комисията Карлос Контрера.

Ще се изискат становища на Комисията по общинска собственост и районното кметсво и преписката отива за доклад от зам.-кмета по финанси на Столична община за доклад.

Контрера предложи и беше подкрепен и от колегите си в комисията, помещението да се отдаде безвъзмездно на СДВР. Същото е мнението и на кмета на "Искър" Ивайло Цеков. Той допълни, че в дговора трябва да се запише, че всички ремонти и преустройства да са за сметка на СДВР.

Помещението е било каса за пащане на сметки, когато единственият оператор в София е бил ВиК. От 2011 г. то не функционира, уточни Цеков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Дончо Барбалов обясни кои заведения в София затварят заради COVID......

Заместник- кметът на София Дончо Барбалов обясни, че на този етап не се мисли за вдигане на данъците в града, въпреки ду...

Прочети още keyboard_arrow_right