Декларация на "Патриоти за София" в СОС: Честита на съветници от ГЕРБ и ДБ коалиционния сговор и възможността да управлявате заедно

Декларация на "Патриоти за София" в СОС: Честита на съветници от ГЕРБ и ДБ

Снимка: Столица.bg

С политически декларации започна днешната сесия на СОС. Карлос Контрера прочете от името на "Патриоти за София".

От името на нашата патриотично-консервативна група в СОС искам да честитя на общинските съветници от ГЕРБ и Демократична България коалиционния сговор и възможността да управлявате заедно в национален мащаб. Казвам сговор не с ирония, разбира се, а с оптимизъм, че общите усилия на тези, които 2020г. протестираха и тези, срещу които протестираха, може да бъдат и в помощ на София и софиянци.

Ние напълно разбираме колко е трудно до вчера да си оплювал, кълнал, пустосвал тези, с които днес сядаш на една маса и трябва да споделяш отговорност, да бъдеш с него и в добро и в зло, в богатство и в бедност, в радост и мъка, докато някое ново мнозинство не ви раздели.

И все пак съм напълно убеден, че внушителното мнозинство в Народното събрание между ГЕРБ и Демократична България (плюс Промяната) ще откликне и на проблемите на столицата. Уверени сме, защото политическите заявки преди изборите, след изборите, по време на преговорите за коалиционно правителство между ГЕРБ и ДБ (плюс Промяната) бяха в посока преодоляване на кризите, децентрализация за общините, насърчаване на развитието и иновациите. В тази връзка очакваме от новото мнозинство и неговото коалиционно правителство да предостави на София достатъчно средства за строеж на детски градини, да предостави средства за обществения транспорт на столицата, с които да компенсираме загубите, да започне и завърши проекта за разширение на Околовръстния път от Бъкстон до кръговото на Люлин, да започне и завърши Западната тангента, да ремонтира и реконструира Самоковско шосе и пътя София-Самоков, да започне изграждането на АМ Рила и т.н. Това са все въпроси, които вълнуват софиянци и смятам, че в лицето на ГЕРБ и Демократична България (плюс Промяната, но минус Спаси София) ние като столичани ще получим разбиране и конкретни действия от държавата.

Тук се обръщам и към единственият, но ключов представител на Спаси София в този мандат на СОС – не бързайте да намразвате своите приятели от ДБ и Промяната, а работет с тях и ги убеждавайте. Очевидно те са преживели катарзис по отношение на Борисов и ГЕРБ, простили са всички волни и неволни прегрешения на тия, които наричаха „мутри“, „разбойници“ и „крадци“ и са намерили в себе си сили да работят за благото на държавата. Вие също можете да си подадете ръка с ГЕРБ чрез посредничеството на политически по-зрелите ДБ и Промяната. Както виждате не са толкова токсични щом Христо Иванов, генерал Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев могат да колаборират с ГЕРБ и още мърдат.

В заключение – призовавам за разумност и мъдрост. Най-мъдрото нещо беше да се отречете от всичко казано до тук, от всички сюжетни и словестни линии, да се отречете три пъти от Сатаната и да ни поведете към светлото евроатлантическо бъдеще, първият тест, за което ще бъде на тазгодишния гей парад в София, където очаквам силно, мощно, масирано присъствие на управляващата коалиция ГЕРБ-ДБ-ПП.

Разбира се, след всички аргументи и ангажименти ние очакваме да ни спасите и да ни изведете от кризата не за три, а за един месец, защото за такъв дрийм тийм не сме и мечтали. Казваме това, защото при тези високи очаквания толерансът, обичайно даван на всеки нов кабинет, от три месеца, логично трябва да бъде намален – все пак това не е просто А отборът, а е Галактикус.
Успех и не ни разочаройвайте!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 157 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

С шумен протест граждани поискаха оставката на зам. кмета Илиян П......

Протестното автошествие под надслов "Стоп на беззаконието по пътищата" стигна до сградата на Столична община. С клаксони...

Прочети още keyboard_arrow_right