Директор на столично училище: Има осигурени тестове за COVID-19 до 20 януари

Директор на столично училище: Има осигурени тестове за COVID-19 до 20 януа

Снимка: Столица.bg

От 15 000 теста само 3 са положителни, усъмни се в ефективността Диян Стаматов

До 20 януари има осигурени тестове за COVID-19 за софийските училища, съобщи общинсикят съветник в София и директор на 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов пред bTV.

Връщането в присъствена форма. готови сме това е надеждата за следващите 12 месеца и изцяло пирсъствено и тестове има осигурени за София до 20 януари.

"Не ми се иска да критикувам, но фактите показват от началото на ноември 2021 г., ежеседмично се правят, че имаме само 3 положителни от 15 000 теста за 2 месеца. Нещо трябва да се коригира, защото резултатът го няма. Бих помолил за разговор с образователния и здравния министър за промяна на начина на тестоването. Не е работа на учителите и училищните институции, това трябва да се прави в семейна среда дори да се получават от училище. В същото време губим образователно време за целия този процес да тестваме, вместо да преминем към обучение. Като започна тестването настана затишие по отношение на родителската активност. Трябва тестването да започне в семейна среда и да продължи при личните лекари", каза Стаматов.

Той коментира, че директори на столични училища имат готовност за преминаване към присъствено обучение. Директорът на 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов" призна за натрупани проблеми в образователната система. "Ние имаме постоянно срещи с образователния министър. Много директори в страната коментират за натрупаните пропуски и трябва ясно да се конкретизира как ще се наваксат и да има добре обмислена образователна програма. Кога да се случи това и как финансово това да се обезпечи? С надежда сме, че ще имаме регламентирано начало и край на учебната година, но натрупаните пропуски да се наваксат през летните месеци", каза общинският съветник.

Той е убеден, че може да се продължи, ако има общи усилия.  "Всеки ден да си говорим, за да има отдръпване от точката на замръзване през 2020. Не казвам промени и реформи, защото за тях трябва спокойствие", коментира Стаматов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът и главният архитект на София спасяват автентичността на Къ......

Емблематичната старинна Къща с ягодите - културно наследство, ще запази автентичността си. Ако собственикът не промени п...

Прочети още keyboard_arrow_right