Докладът за преструктуриране на Столична община влиза на СОС на 19 декември

Сесия на СОС на 19 декември 2019

Снимка: Столица.bg

Преструктурирането на Столична община влиза на сесията на СОС на 19 декември т. г. Докладът е втора точка от дневния ред на местния парламент. Той се внася от кметът на София Йорданка Фандъкова. Както обяви тя в предизборната си кампания, на Московска 33 ще има структура на управление. Целта е максимална прозрачност, по-добра координация и по-добър контрол при обществените поръчки, които от стават електроннизирано от началото на 2020 г.

Друга интересна точка е допускането на паралелки от I до XII с под минимален борй ученици за учебната 2019/2020 г. в общинските училища на София. Докладът е на зам.-кмета по образование Тодор Чобанов.

Общинските съветници трябва да гласуват откриване на процедура за избор на член на съвета на директорите на ЦГМ, както и член на съвета на директорите на "Чистота Искър". Доскорошният директор на ЦГМ Христиан Петров стана общински съветник, а вр. и. д. е Румяна Милова. "Чистота Искър" пък се разследва от прокуратурата, след като самият кмет Йорданка Фандъкова подаде сигнал за бившия директор. В началото на 2019 г. той бе уволнен и дружеството преструктурирано заради злоупотреби.

С 6 доклада рекордьор за сесията е отново главният архитект на София Здравко Здравков. Той внася доклади за разрешаване изработването на проект на подробен устройствен план, а също и за  одобряване на проект за изменение на подробен устройствен план в райони на столицата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Нещата, които ни обединяват са повече от те......

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков поздрави софиянци по повод празника и заяви, че 17-ти септември...

Прочети още keyboard_arrow_right