Допълнителен срок за Демократична България за промени в Правилника на СОС

СОС

Снимка: Столица.bg

Освен Йорданка Фандъкова, общинските съветници ще могат да питат и районните кметове

Общинските съветници от Демократична България в София са получили допълнителен срок от работната група за новия Правилник на СОС за предложения.  Вчера се проведе второто заседание на работната група за изготвяне на промени в Правилника за работа на Столичен общински съвет, съобщи в социалната мрежа председателят на групата Силвия Христова.

На първото заседание единодушно е бил приет срок, до края на изминалата седмица, за представяне на предложения за изменения и допълнения. Вчера е трябвало да започне разглеждането. От Демократична България обаче нямало нито едно входирано предложение, казва Христова.

Именно затова е взето решение за допълнителен срок, в който общинските съветници да внесат своите предложения. А одобряването и приемането на исканите промени ще започне след седмица.

Правилникът за работа на СОС трябва да бъде приет до 2 месеца от конституирането на новите общински съветници, което беше на 12 ноември, когато се заклеха на тържествена сесия. Първоначално амбицията на работната група бе Правилникът да се приеме до края на годината.

На първото заседание на групата за промени в Правилника на СОС бяха предложени изменения, които да гарантират пълна прозрачност на работата на местния парламент, както и поименно гласуване на всеки общински съветник за всеки доклад.

Другото важно предложение бе, че се дава възможност възможността общински съветник, който не е член на политическа група също да може да бъде предлаган и избиран за заместник-председател на СОС, ако получи повече от половината от гласовете на всички общински съветници. Освен питания към към кмета на София, общинските съветници ще могат да отправят такива и към районните кметове.

На вчерашната сесия от Демократична България поискаха оставката на цялото ръководство на "Топлофикация" София. В декларацията те се аргументират с лошо управление на общинското дружество, както и натрупаните дългове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Напомняне: Още седмица за плащане на втората вноска за такса смет...

Само седмица остава за плащането на вноска №2 за  такса смет. Това напомнят от дирекция "Общински приходи".  ...

Прочети още keyboard_arrow_right