Два месеца повече за първа вноска на такса смет

Два месеца повече за първа вноска на такса смет

Снимка: Фейсбук

Срокът за плащане на такса смет за първото тримесечие на 2020 г. може да се удължи с два месеца - до 30 юни. Доклад за промяната вече е внесен в Столичния общински съвет от зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов и от общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев. Предложението трябва да бъде обсъдено и прието от СОС на сесията, насрочена за 16 април т.г. За това информира самият Дончо Барбалов в социалната мрежа. 
 
Промяната на сроковете за местните данъци и такси се прави, за да се облекчат собствениците на жилищни и други имоти, които изпитват затруднения, заради наложеното извънредно положение в страната.
 
Както е известно вече, с два месеца - до 30 юни се удължава и срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Удължаването на срока за плащане с отстъпка се направи, за да няма струпване на хора пред касите на районните отдели "Общински приходи".
 
В социалната мрежа Дончо Барбалов отново напомни, че най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столична община, на следния електронен адрес: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf
 
Плащания могат да се правят и през финансовите посредници, с които Столична община има договори за разплащане на местни данъци и такси.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

218 общински ясли и градини в София отварят на 26 май...

218 общински детски градини и самостоятелни детски ясли в София отварят врати отново на 26 май. На сайта на...

Прочети още keyboard_arrow_right