Начална страница / Местна политика / Елен Герджиков: Не за 3 дни, а за 3 часа разпределих искането за референдум в комисии

Елен Герджиков: Не за 3 дни, а за 3 часа разпределих искането за референдум в комисии

Не за 3 дни, а за 3 часа разпределих искането за референдум в комисиите. Защото това е много важен въпрос и общинските съветници бързо трябва да се запознаят с аргументите и мотивите на това закъсняло искане. Това заяви председателят на СОС Елен Герджиков, цитиран от Фокус. Той коментира внесеното искане да местно допитване за изграждане на завода за изгаряне на RDF от БСП, Глас народен, „Зелените“, Симеон Славчев, Нормална държава и ДСБ .

Според него няма логика първо да подкрепиш един проект и когато е във финаланата фаза, преди да започне реализацията му, да се опиташ да го провали.

“Мога да се съглася с този референдум, ако на гражданите се зададе въпросът: Да върнем парите на Европа, да върнем балите и кризата с боклука?”, каза Герджиков. Нямало нищо ново в доводите за референдум, още повече, че този спор бил започнал преди 7 – 8 години. Герджиков имал обяснения за действията на съветниците от ПГ5, защото те били първи мандат в СОС и не са участвали в предишни дискусии. За разлика от тях съветниците от БСП и ДСБ са участвали в предишните обсъждания, коментира Герджиков.

Той бе подкрепен и от зам.-председателят на СОС и съветник от ГЕРБ Николай Стойнев, както и председателят на екокомисията Лорита Радева.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Кметът на София показа на еврокомисар Крецу промяната на София

Кметът Йорданка Фандъкова показа еврокомисаря ро регианлана политика Корина уникалната гробница със стенописи, която бе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *