Фандъкова внася доклад за училище и детска градина в Манастирски ливади-Запад

Манастирски ливади-Запад, район Витоша, София

Снимка: Google.com

Поредният доклад за решаване на един от най-серозните проблеми в квартал Манастирски ливади-Запад, район Витоша, внася кметът на София Йорданка Фандъкова утре в СОС. С приемането му ще се даде зелена светлина за построяването на училище и детска градина в този квартал. До момента там няма такива, а живеещите млади семейства отчитат това като сериозно неудобство.

Забавянето на изграждането е поради липса на общински терени в Манастирски ливади-Запад. Проблемът вече има решение, тъй като Столична община получи дарение от Министерство на културата и фонд "13 Века България" - имот, върху който ще се построят училище и детска градина.

Точка 4 от дневния ред на СОС е доклад за изменение и допълнение на Решение № 258 и приемане на условия на Националния дарителски фонд „13 Века България“ за реализиране безвъзмездното придобиване от Столична община на правото на собственост върху недвижим имот – собственост на Фонда, находящ се в район Витоша. "Пари винаги ще се намерят, но процедурите се бавят, а и не навсякъде общината има терени, както е случаят с Манастирски ливади-Запад. Много ми помогна министърът на културата", каза столичният кмет.

Тя обясни, че от фонд "13 Века България" има условие и то трябва да се изпълни от общината. Волята на дарителите била зала в училището да носи името "13 Века България". Именно затова Фандъкова внася доклад, за да се получи одобрението на общинските съветници за приемане на това условие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Карлос Контрера: През 2020 г. предвиждаме значителни инвестиции в......

Председателят на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера (ВМРО) обяви, че следващата седмица започва разглеждане н...

Прочети още keyboard_arrow_right