Гласува 160 000 лв. за допълнително видеонаблюдение в Борисовата градина

СОС ще гласува 160 000 лева за допълнително видеонаблюдение в Борисовата гр

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет ще разгледа на предстоящото си заседание предложение от зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и председателя на ресорната комисия средства от Специализирания общински приватизационен фонд да бъдат насочени към разширяване на видеонаблюдението в Борисовата градина.

Предвижда се 160 000 лева от Фонда да бъдат разходвани за повишаване на контрола и сигурността в частта от Езерото с лилиите до бул. „П. Яворов". Докладът беше приет от Комисията по финанси.

Борисовата градина се намира на територията на три софийски района и е любимо място за отдих и спорт на столичани. В парка са изградени детски площадки с разположени в тях игрални и спортни съоръжения. В парка ежедневно се провеждат и различни по характер и посещаемост масови мероприятия, като футболни срещи, които също генерират събиране и движение на големи групи хора.

Това е и предпоставка за извършване на вандалски прояви и увреждане на общинско имущество. На част от територията на парка има изградена и действаща работоспособна система за видеонаблюдение, но същата не обхваща всички пространства. Именно затова общинските съветници трябва да одобрят разширение на съществуващата видеосистема.

Автор: Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-председателят на СОС: Голяма каша забъркаха с Топлофикация С......

Голяма каша е забъркана с Топлофикация София и дългове над милиард. Един лев от задълженията на общинското дружество не ...

Прочети още keyboard_arrow_right