Начална страница / Местна политика / Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя
протест на Горубляне

Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя

Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя на 21 октомври т. г. от 17 часа. Жителите на тези столични квартали ще затворят възлови пътни артерии. Горубляне ще блокира бул. Цариградско шосе, Казичене – Околовръстния път, а Панчарево и Кокаляне затварят “Самоковско шосе”. Това съобщиха за Столица.bg организаторите.

Недоволството им е заради дискриминацията на Столична община на нискоетажните квартали за сметка на панелните жилищни комплекси, обясняват от организаторите. Собствениците на панелни апартаменти плащали два пъти по-ниски данъци за смет от тези в нови блокове.

Живеещите в блокове ползвали междублоковите пространства без да плащат за тях. Столична община отделяла по 8 млн. лв. всяка година за облагородяване и ремонт, а в същото време няма пари да се направи канализация в четирите квартала, където преобладават къщи, изброяват причините за недоволството си жителите.

Горубляне протестира и в края на септември под надслов “Долу ръцете от земите на нашите деди”. Хората там се обявиха против изграждането на парк, в който попадат честни терени.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Данъкът за коли с Евро 4 и следващите намалява до 60%

В унисон с промените, приети в Закона за местните данъци за новия начин за облагане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *