Готов е докладът за пешеходна връзка от бул. Витоша до планината Витоша (ВИДЕО)

Готов е докладът за пешеходна връзка от бул. Витоша до планината Витоша

Снимка: Столица.bg

Общинският съветник Симеон Колев получи подкрепата на колеги и районни кметове, и след 2 години свърващото трасе е ясно

Общинският съветник Симеон Колев e на път да сбъдне мечтата си и да свърже пешеходно центъра на София с планината. Новият проект е  „От Витошка до Витоша“ и Колев е получил подкрепата на новия председател на СОС Георги Валентинов, общинските съветници Татяна Георгиева, Анатоли Илиев, арх. Ивайло Петков и районните кметове - на Витоша - Тодор Петков, и на Триадица - Димитър Божилов, както и на главният архитект на София Здравко Здравков.

В момента докладът за пешеходната връзка от центъра на столицата до планината е готов и влиза в комисии на СОС. Пешеходна връзка от бул. Витоша до Витоша се оказва, че е бил основният мотив на радиоводещия Симеон Колев да влезе като общински съветник в местния парламент на столицата, признава самият той в социалната мрежа.

В продължение на две години той и неговите колеги са търсили решения за подходящи маршути и преминавания за от центъра на столицата до началото на парк Витоша. Решението е намерено, похвали се Колев в социалната мрежа.

Той е убеден, че този маршут ще е най-дългото пешеходно трасе от центъра на София до началото на Природен парк Витоша, над Боянската църква.  За реализирането на проекта Колев предлага и настилката по маршрута да се обнове, да се озелени допълнително навсякъде където е възможно, да се оптимизират велосипедните връзки и да се подобри съществуващата инфраструктура.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обсъждат ограничаване на използването на пиротехнически средства ......

Да бъде въведено ограничение за използването на пиротехнически средства, фойерверки, бомбички, пиратки и други подобни н...

Прочети още keyboard_arrow_right