Грети Стефанова замени Методи Лалов като пресдесател на Демократична България в СОС

Грети Стефанова замени Методи Лалов като пресдесател на Демократична Българ

Снимка: Столица.bg

Групата на общинските съветници на Демократична България в Столичния общински съвет има нов председател. Днес бе избрана Грети Стефанова, която заменя на поста Методи Лалов. Самият той обяви решението си на 8 септември в социалната мрежа.

"На заседание на групата на "Демократична България" в СОС подадох оставка като неин председател. В израз на гласуваното ми доверие от столичани ще продължа работата си в СОС като общински съветник от "Демократична България" за изпълнение на заявената програма в рамките на закона и винаги в интерес на гражданите. Решението ми е изцяло лично и по моя инициатива, но не е по "лични причини", както е модерно да се мотивират оставките в политическата ни реалност. Лоялността към принципите и установените правила е най-важно за мен, а различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава, каквато е общата цел на мнозинството членове и симпатизанти на "Да, България" и на останалите партии в коалицията и заради което напуснах съдийската си позиция в Софийския районен съд", написа Лалов в социалната мрежа.

Грети Стефанова е член на комисиите по Архитектура и градоустройство, Образование и култура и Икономика и дигитална трансформация. Тя е строителен инженер и магистър по социално управление. "В работата си Грети Стефанова се ръководи от принципите си и държи на морала в политиката, отбелязват от Демократична България. Методи Лалов остава общински съветник.

В петък СОС ще има тържествена сесия, но пак онлайн, която е посветена на 17 септември - православния празник "Вяра, Надежда и Любов", когато се чества празника на София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Георги Георгиев, председател на СОС: Ще въведем строг контрол и я......

Подобряване на политическия диалог, повече съвместна работа и повече общи каузи, които да ни свързват и обединяват. Така...

Прочети още keyboard_arrow_right