Начална страница / Местна политика / Йорданка Фандъкова представи доклад за финансирането на приоритетни общински проекти със средствата от Общинска банка
източник: News.bg

Йорданка Фандъкова представи доклад за финансирането на приоритетни общински проекти със средствата от Общинска банка

Кметът на столицата, Йорданка Фандъкова запозна членовете на СУСОПФ с доклада за финансиране на общински проекти със средствата, придобити от приватизирането на Общинска банка АД.

Припомняме, че от продажбата на „Общинска банка“ бяха придобити 46 млн.лв.

Г-жа Фандъкова обясни как ще бъдат разпределени тези средства по приоритети.

Основните приоритети на Столина община са екологията, образованието, транспорта и транспортната инфраструктура, културата и спорта, здравеопазването в общината, социалните дейности, както и електронното управление.

26% от средствата или 12 млн. лева се планира да бъдат заделени за главния приоритет на общината, а именно екологията и зелената система, поддръжката и изграждането на детски площадки във всички части на столицата.

21.7% или 10 млн. лева е предвидено да бъдат дадени за образование. По-конкретно за ремонти и строителство на детски градини и училища и във финансиране на проекти за изцяло нови сгради за училища.

20% от средствата или 9.2 млн.лв. ще бъдат заделени за обновяването на базовата инфраструктура на града, приоритетно за изграждане и реконструкция на улици в кварталите.

12.2 % или 5.6 млн.лева. ще се дадат за общинското здравеопазване.

5.4 млн. лева ще се отделят за култура. Значим проект е превръщането на бившата топлоцентрала в център за съвременна култура.

1.8 млн.лева. ще отидат за социалните дейности – изграждане на нови спортни зали в кварталите, развитие на нови технологии и системи в областта на електронното управление.

Представителите на Съвета подкрепиха доклада и одобриха споделените инвестиционни приоритети.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Асфалтираха централна алея в Борисовата градина

Нова асфалтова настилка е поставена на една от централните алеи в Борисовата градина, научи Столица.bg. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *