Калоян Паргов: Разместването на политическите пластове поставят пред СОС огромни предизвикателства и трудности

Калоян Паргов: Разместването на политическите пластове поставят пред СОС ог

Снимка: БСП-София

9-и септември е денят начало на най-успешния период на България, заяви лидерът на БСП-София

Страната влиза в много особен период не само заради икономическата и здравната криза, но и заради особеностите на политическото ни битие в последната година. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на заседание на Столичен общински съвет.

„Разместването на политическите пластове поставят пред нас, общинските съветници, и най-вече пред ръководството на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, огромни предизвикателства и трудности, които до този момент не бяха срещани. Може би защото политическа партия ГЕРБ не е на власт. Именно това нещо е предизвикателство за госпожа Фандъкова да покаже совите истински управленски умения и качества в една такава ситуация“, заяви той.

Паргов добави, че пред всички общински съветници стоят няколко въпроса. „На първо място е COVID-кризата и четвъртата вълна, както и състоянието на здравния сектор на територията на Столична община, готовността за поемане на потърпевшите от тази четвърта вълна, организацията и въвеждането на мерки, както и стимули за всички потърпевши“, изтъкна той.

„Вторият голям въпрос е бежанския проблем, който не е за пренебрегване. Събитията в далечен Афганистан никак не са далечни, защото те са на прага на нашата държава. Считам, че в най-скоро време трябва да проведем сесия по сигурността, включително касаеща и готовността на София за поемане или предизвикателството на евентуална бежанска вълна, която би създала сериозни проблеми“, смята лидерът на БСП-София.

Паргов изтъкна още, че страната влиза и в есенно-зимния сезон и на дневен ред отново излиза темата „Топлофикация“. „Нужно е изслушване в СОС, а не в в парламента, за да се запознаем отблизо с детайлите и от комисията по инженерна инфраструктура, в която стана ясно състоянието и проблемите на „Топлофикация“ към този момент. Мисля, че това трябва да бъде достояние не само на ресорната комисия, а на целия общински съвет и на обществото. Говоренето по темата „Топлофикация“ пред медиите не помага, а по-скоро се използва като политическа дъвка и спекулация“, подчерта Паргов.

По думите му много важна тема е и транспортът, тъй като това е един от секторите, които са били най-засегнати от кризата през последната година и половина. „На прага сме и на разширяване на „Синята зона“ с оглед компенсация на ниските приходи“, обясни той.

„Състоянието на общинските търговски дружества в ковид-криза, нерешените проблеми с детски градини, подготовката на Бюджет 2022 и много други въпроси ще бъдат в дневния ред и на нашето внимание. Това изисква отговорност, конструктивност и търсене на разумни решения, а не само политиканстване предвид предстоящите предсрочни поредни избори“, изтъкна лидерът на градската организация на БСП.

Председателят на БСП-София поздрави колегите си с днешния празник. „9-и септември е денят начало на най-успешния период от историята на България засега. Това е период, през който, въпреки всичките слабости на социалистическия режим, България бе народна и през който по Конституция държавата бе длъжна да осигури работа на всеки свой гражданин. Период, през който имахме икономически, културен, спортен, здравен и социален възход. Тук е моментът да благодарим на всички онези, които съзнателно положиха усилия, за да изведат страната от последното място в Европа до 26-то през 80-те години преди падането на този режим“, заяви Калоян Паргов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (41%, 470 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (20%, 231 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 239 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 180 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 14 Гласове)
Общо гласували: 1134 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Николай Велчев: Ще предложа мораториум за 5 - 7 г. за строителств......

Защитава ли Борисовата градина от изсичане на дървета и строителство, обсъжданият на 13 януари т. г. коригиран проект на...

Прочети още keyboard_arrow_right