Карлос Контрера: Лицемерно да ти приемат предложения и после публично да оплюеш това

Карлос Контрера: Лицемерно да ти приемат предложения и после публично да оп

Снимка: Столица.bg

С тропане по масата не става, трябва диалог, убеден е общинският съветник от Патриоти за София

Столичният общински съвет (СОС) на сесията си вчера прие изменен и допълнен Правилник за дейността на общинския съвет. С това завърши един нелек и дълъг процес, в който имаше много спорове. В крайна сметкасе постигна някакво базово съгласие около няколко основни неща - по-голяма публичност, повече ефективност, бързина във вземането на решения, което досега не се случваше особено и хора и юридически лица с години чакаха да се реши един или друг казус, дигитализация, уреждане на ясни механизми за организацията на постоянните комисии и работата на целия СОС.

Независимият съветник в СОС Борис Бонев: ГЕРБ уби прозрачността в София

Това коментира в социалната мрежа общинският съветник и председател на групата на Патриоти за София Карлос Контрера. "Въпреки, че съм съвносител на доклада аз също не приемах и не приемам безрезервно и безкритично някои текстове, които приехме. Предложения на Патриоти за София бяха приети, но имаше и отхвърлени предложения, имаше и такива, които бяха с променени редакции. Така се случи и с предложения на ГЕРБ, на БСП, на Демократична България и на независимия Бонев. Ясно е, че за да се върви напред трябва да се постигне някакъв баланс, консенсус и всеки все някъде трябва да отстъпи. Заявих и същото в зала", коментира вчерашната сесия на СОС Контрера.

Силвия Христова: Повече прозрачност дава новият правилник на СОС

"С тропане по масата не става, трябва диалог. За колегите от социалистическата партия, от т.нар. градска десница, към която числя като начин на поведение и мислене и колегата Бонев, това се оказа, че не е така. Чух много високопарни, бомбастични обвинения за правилника. Много епитети, но малко факти", смята общинският съветник.

Неговото убеждение е, че в местния парламент все още има благодатна почва за "правене на политика на инат".

Методи Лалов предложи Правилникът на СОС да се разгледа самостоятелно или на извънредна сесия

"Говоря за маниера на БСП и градските десни да охулват всичко, ако не бъде тяхното. И винаги да си намират извинения, описани с красиви фрази, подплътени, разбира се, с твърдението, че това е в името на "софиянци", на "гражданите". Такова едно поведение може да бъде окачествено само като деструктивно. Силово да искаш да наложиш твоите идеи, да отказваш да приемеш, че има и хора, които са на различно мнение, без да си склонен да отстъпиш по някои въпроси. Като политически лицемерно пък може да се окачестве това да ти приемат предложения и текстове, след което публично да оплюеш дори това, което са ти приели. Усеща се едно отчетлива тоталитарна нотка в подобно поведение - и при "левите", и при т.нар. "градски десни". Нетърпимост към чуждо мнение и позиция", коментира Контрера.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (34%, 56 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (14%, 23 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (23%, 38 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (15%, 25 Гласове)
 • Нямам дете/деца (15%, 25 Гласове)
Общо гласували: 167 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СОС отложи промените в "синята" и "зелена" зони в София...

Разглеждането на доклада  за разширяване на зоните за платено паркиране в София бе отложено на заседанието на днешн...

Прочети още keyboard_arrow_right