Карлос Контрера от "Патриоти за София за Бюджет 2021: Нашите приоритети са инфраструктурните проекти, здравеопазването и образованието

Карлос Контрера от "Патриоти за София за за Бюджет 2021: Нашите приоритети

Снимка: Столица.bg

Бих искал да предупредя всички заместник-кметове, че сега е време за затягане на коланите и не всички техни виждания ще намерят място в бюджета, категоричен е общинският съветник

Проектът за Бюджет 2021 г. на Столична община беше представен от кмета на София Йорданка Фандъкова преди седмица. Основно средствата са насочени в 3 стратегически цели - изграждане на стратегическа инфраструктура на София, изграждане на детски градини за решаване на проблема с местата за децата и подобряване качеството на въздуха и чистотата на града.

Продължават обсъжданията, дискусии и предложения от политическите групи в СОС, бизнеса, синдикати и неправителствени организации. Столица.bg ще ви представи позицията на всяка политическа група в СОС - ГЕРБ-СДС, БСП-София, Демократична България, Патриоти за София и независимия общински съветник Борис Бонев. Бюджет 2021 г. на Столична община трябва да бъде приет от местния парламент на София през февруари.

Водим разговори с кмета Фандъкова и администрацията й от октовмри относно проекта за бюджет за 2021г. на Столична община. Още през миналата година сме направили свои предложения, на които държим и няма да отстъпим от тях.

Иначе своите приоритети сме ги обявили ясно още през есента на 2020г. – продължаване на големите инфраструктурни проекти, здравеопазването и образованието. Наясно сме, че сме в условията на нестандартна ситуация. И то не само заради обективните дадености като спад в собствените приходи, но и заради твърдоглавието на Министерство на финансите, което раздава пари къде ли не, но не желае да помогне на София, да кажем, за транспорта.

Има и субективни фактори – несигурност у хората, резервираност у бизнеса какви ще са икономическите перспективи, политическата турбуленция от два вида избори, които ще се произведат тази година.

Групата „Патриоти за София“ ще подходи прагматично – ясно е, че бюджет 2021г. ще бъде бюджета на болезнените компромиси и общо взето накрая всички ще бъдат леко недоволни. Но такива са времената. В момента нашата група провежда вътрешни обсъждания по секторни политики, готвим и конкретни предложения. Част от нашите идеи от 2020 г. вече ги има в проекта за бюджет – за сигурността и пътната безопасност например, която вече е изведена като приоритет и това ясно се вижда от осигуреното финасниране.

Бих искал да предупредя всички заместник-кметове и техните направления, че сега е време за затягане на коланите и не всички техни виждания ще намерят място в бюджета. Просто трябва да бъдем търпеливи и да изчакаме, без да застрашаваме изпълнението на стратегическите обекти. Предстоят ни още няколко срещи със заместник-кмета по финансите и с ръководството на групата на ГЕРБ, за да се постигне що-годе баланс между вижданията на нашата група и техните виждания. Диалогът не е спирал за сега, което е добър знак.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (12%, 48 Гласове)
 • Албена Белянова (65%, 252 Гласове)
Общо гласували: 390 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Георги Георгиев: Ремонтът на тротоари в София продължава и в почи......

Работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира и през събота и неделя, съобщи във фейсбук председателят ...

Прочети още keyboard_arrow_right