Карлос Контрера: Трябва да се променят маршрути и разписания на автобусни линии в София

Председателят на Комисията по транспорт и туризъм в СОС Карлос Контрера

Снимка: Столица.bg

Председателят на комисията по транспорт и туризъм ще предложи да се купят още 150 газови, 12-метрови автобуса, за да се подменят старите

Спешно ще се направят промени на маршрути на автобусни линии в София. Отдавна има такива предложения. Мерките, които съм набелязал са краткосрочни и дългосрочни. Това каза председателят на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет Карлос Контрера пред Нова телевизия.

Общинскиът съветник съобщи, че има различни предложение за промяната на автобусните маршрути, а също и интервалът на движение. Те били от началото на годината и процесът доста се е забавил.

"Краткосрочните мерки се отнасят за маршрути и  разписания и те касаят определени групи столичани. Една от дългосрочните мерки пък е обновяването на пътния състав на автобусите. В момента 75% от автобусите са нови и нископодови, но една четвърт са високи и трудни за хората увреждане. Около 250 пък са категории Евро 1, 2 и 3. Те бързо трбва да излязат от експолатаци", коментира председателят на "Патриоти за София" Карлос Контрера.

Той заяви, че вече е готов с политики за развитие на градския транспорт и ще предложи да се купят поне 150 газови, 12-метрови автобуса, за да бъдат заменени старите. "Възможно е да осигурим финансиране има модели. Но със стари няма как да правим модерен транспорт, защото още е голям броят на старите. Аз се затруднявам като убеждавам хората да си оставят личния автомобил и да ползват градския транспорт. А те ми отговарят, че рейсовете са 20-годишни", коментира предсетадлят на Комисията по транспорт и туризъм.

Ще настоявам в транспортна комисия да се работи в детайли и експертно. Няма да се занимавам с политически искания, отсече Контрера.

 

Твърденията, че много от ВМРО в София са гласували за Мая Манолова на втори тур, Контрера отдава на противоречиви данни на две социологически агенции. "Има изкривяване. Защото ВМРО беше единствената политическа организация, която официално заяви, че ще подкрепи Фандъкова. Така или иначе не малко част от гласоподавателите са гласували за Фандъкова", обясни Контрера.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Напомняне: Още седмица за плащане на втората вноска за такса смет...

Само седмица остава за плащането на вноска №2 за  такса смет. Това напомнят от дирекция "Общински приходи".  ...

Прочети още keyboard_arrow_right