Комисия ще проверява ОП "Гробищни паркове" за нарушения

-

Снимка: пресофис

Постъпващите множество сигнали и жалби за проблеми и нарушения в Общинско предприятие "Гробищни паркове" налагат да бъде създадена специална временна комисия, която да ги провери, да направи анализ и да предложи решения. Това заяви общинският съветник от БСП Калоян Паргов. Той, заедно с представителите на ВМРО Карлос Контрера и на Демократична България Веселин Калановски, внесоха доклад в СОС, в който предлагат решение по темата.

В доклада, който беше приет днес от създаване на специална временна комисия, която да обследва ситуацията. Докладът беше приет от постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, която има основно отношение към проблема.

"Нашето предложение е в тази временна комисия да участват представители на всички политически сили на паритетен принцип, включително независимите, обясни Калоян Паргов. - Целта е да бъде обследвана дейността на ОП "Гробищни паркове", да бъдат проверени сигналите от граждани и да бъде извършен анализ на цялостната дейност на общинското предприятие. Разбира се, очакваме не само констатации на факти и обстоятелства, а и препоръки за подобряване на работата", поясни Калоян Паргов, като отбеляза също, че Столична община отделя не малко средства всяка година за тази дейност и трябва те да бъдат разходвани разумно.

Калоян Паргов добави, че повечето сигнали са свързани с определени нарушения на общинското предприятие. Става въпрос за управлението на осемте гробищни парка, за дейността и контрола по строително-монтажните дейности с цел тяхното облагородяване.

"За мен всичките сигнали за нарушения, които постъпват, са много притеснителни. Смятам, че те трябва да бъдат внимателно и обстойно проверени. И ако бъдат доказани, нарушителите трябва да си понесат съответната отговорност с цялата строгост на закона", каза още общинският съветник.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Парламентът гласува половината от нужните компенсации за градския......

Народното събрание днес гласува компенсации за градския транспорт в София от 74 млн.лева - това е половината от необходи...

Прочети още keyboard_arrow_right