Комисията по финанси спаси от приватизация градинка в кв. Симеоново

Комисията по бюджет спаси от приватизация градинка в кв. Симеоново

Снимка: Google.com

За продажба чрез търг ще се пуснат 3 имота в Люлин и един в Банкя, реши Комисията

Общински терен, който в момента е градинка в столичния квартал Симеоново бе спасен от продажба. Заслугата е на Комисията по финанси към СОС. Общинските съветници приеха предложението на Борис Бонев този имот да отпадне от списъка с петте имота на Столична община, които се предлагат за приватизация.

За приватизация от Общинската агенция са предложени пет обекта. Първият е сграда в Люлин 10, бл. 107, на ъгъла с ул. Орион и ул. "Гоце Делчев", което е общински нежилищен имот, стопанисван от район Люлин. Вторият е самостоятелен обект в сграда в Люлин 9 до бл. 917, общински нежилищен имот, третият е самостоятелен обект в сграда , помещение към трафопост, в Люлин 7 до бл. 738, общински нежилищен имот, стопанисван от район Люлин. Четвъртият е самостоятелен обект в сграда в гр. Банкя на ул. Александър Стамболийски, ет. 1 нежилищен имот, стопанисван от район Банкя.

В доклада не беше посочено площа на имотите за пирватизация, а този в симеоново е с право на строеж.

Спорен за приватизация се оказа поземлен имот в кв. Симеоново на ул. Погледец 1, общински нежилищен имот, стопанисван от район Витоша. При обсъждането на доклада Методи Лалов поиска обяснение, защо се налага приватизация.

"Програмата за приватизация като метод е когато Столична община разполага с терени, но няма публично предназначение, програмата за приватизация се гласува от СОС и се прави на база предложения на районните кметове. В София има имоти които не се използват по предназначение и не са в добро състояние", обясни вносителят Николай Стойнев и допълни, че приватизацията ще е продажба чрез търг.

Борис Бонев пък предложи да отпадне от списъка за приватизация теренът в кв. Симеоново. "В Люлин продажбата на тези имоти отваря вратата за промяна на ПУП и застрояване в натоварена зона, но съм против имота в кв. Симеоново. Там има дървета и на практика е един парк. Възниква въпросът, защо е допуснато да стане паркинг в общински терен и дали се плаща наем. Не винаги предвижданията на ПУП и ОУП трябва да се изпълняват безрезервно, особено когато има зеленина. Ако се продаде ще има промяна на предназначението и от зелен терен ще стане за строителство", каза Бонев.

Николай Стойнев го подкрепи и се съгласи да отпадне теренът в Симеоново от продажба. "Нямам против да приемем предложението на Бонев и да отпадне от решението", каза той. Така общинските съветници гласува промяна на проекта за решение и одобриха доклада без терена в Симеоново.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 169 Гласове)
 • На време (13%, 58 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 78 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 113 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 15 Гласове)
Общо гласували: 433 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София: Още две спортни площадки, каране на скейтборд в Северния......

Места за нови две спортни площадки, най-вероятно в по-крайните столични квартали, ще бъдат определени до края на тоз...

Прочети още keyboard_arrow_right