Лекарка от "Света София" благодари на кмета за новата апаратура и условията в болницата

photo_library
 • Нова апаратура в АГ Света София

  Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

 • Първа АГ "Света София"

  Снимка: Столица.bg

 • Първа АГ "Света София"

  Снимка: Столица.bg

 • Първа АГ "Света София"

  Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

През 2019 г. Столична община инвестира 2 млн. лв. в общинската болница за модерна техника и ремонти

Младият акушер гинеколог д-р Елена Бангеева-Пейчинова благодари днес на кметат на София Йорданка Фандъкова за условията, които е осигурила Столична община на лекарите в Първа АГ болница "Света София". "Благодаря ви и за новата и модерна апаратурата. Това ни дава възможност да работим ефективно и щадящо за нашите пациенти", каза д-р Бангеева в разговора с Йорданка Фандъкова.

Двете разговаряха при посещението на столичния кмет и зам.-кмета по здравеопазване Дончо Барбалов в Първа АГ "Света София" по случай традиционния празник на родилната помощ - Бабинден. През миналата година болницата получи нова и модерна ендоскопска апаратура, като в комплекта са включени 2 бр. телескопи, еднокамерен блок, медицински ендоскопски монитор, светлини, помпи и допълнителен инструментариум. Столична община инвестира 200 000 лв. в техниката и още 2 млн. лв. общо за цялата болница за ремонти и модерна апаратура, включително и нов мамограф.

В разговор с кмета д-р Бангеева призна, че в Първа АГ "Света София" са едни от най-добрите условия в страната за работа. Тя е на 30 години и е взела специалност АГ в общинската болница. Заедно със съпруга й д-р Пейчинов, коремен хирург в ИСУЛ - "Царица Йоанна", отказали предложения в чужбина и остават да работят в София. Минути след разговора д-р Бангеева влезе в операционната за секцио и бебетата в "Света София" се увеличиха с още едно момиченце.

"Гордеем се с двете АГ болници, които са общински - "Света София" и "Шейново" и всички останали в София, защото благодарение на това се раждат здрави бебета и София може да бъде град на децата и младите хора. Поздравявам всички акушери и лекари, санитари, които работят в АГ болниците. Само за последната година в Света Софиа инвестирахме 2 млн. лв. за ремонти и ново оборудване, но разбира се най-важни са лекарите, хората и акушерите. Сега разговарях с една млада лекарка, тя сподели, че са доволни от условията, но искат още нова апаратура, така че отправиха въпроси и Барбалов ще проучи възможността и тази година да помогнем на първа АГ болница", каза пред журналисти Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет поздрави и директорът на общинското АГ д-р Гергана Коларова, защото болницата има добри резултати. "Управлението на болниците и ДКЦ-тата е важния фактор, за да бъдат стабилни и да могат да инвестират в хората си. Столична община ще продължи да помага. И тази година продължаваме с общинската програма "Инвитро" досега се родиха 13 бебета и е по-различна от националната. Ние финансираме донорски яйцеклетки. Искам да призова да повече донори Защото осигуряваме финансиране и остава проблема е с желанието на жените на помогат на такива семейства", коментира Йорданка Фандъкова.

Първа АГ "Света София" показва и добри финансови резултати и е на печалба. Столична община не получава дивиденти от болниците, а кметът на София препоръча да се инвестиратв хората и апаратура, за да продължават специалистите да работят със същото желание. В момента там има 10 специализанта и проблемът е, че след като вземат специалност искат да останат там на работа. В болницата има 80 акушерки и недостикъ на този вид специалисти. Въпреки това с директора по медицинската част имат идеи и няма екип, които да работи без акушерки.

"Много се радвам от факта, че всички млади колеги са амбицирани и са много старателни и се готвят да бъдат много добри акушер-гинеколози. Тук те се подготвят, защото освен, че работят и два пъти в годината полагат  теоретичен колоквиум и винаги са блестящо подготвени. Смятач, че ще оставим след себе си едни можещи и човечни лекари, които ще работят с отдаденост и любов", каза директорът на Първа АГ "Света София" д-р Гергана Коларова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Искате ли във Вашия квартал зелена зона?
 • Да, вече има. (7%, 26 Гласове)
 • Да, искам защото ще има ред. (41%, 146 Гласове)
 • Не, длъжни са да ни осигурят паркомясто. (28%, 100 Гласове)
 • Не и така си е добре. (23%, 83 Гласове)
 • Нямам мнение (1%, 4 Гласове)
Общо гласували: 359 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник сигнализира за строителство на бул. Витоша (СНИ......

Независимият общински съветник Борис Бонев сигнализира за незаконно строителство на голяма конструкция пред заведение на...

Прочети още keyboard_arrow_right